Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Aralık 2013 Salı

VİŞNELİ VANİLYALI PASTA

SAUERKİRSCH-VANİLLE-SCHNİTTEN


8 kişilik
Malzemesi
150 gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 yumurta
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 kase vişne kompostu tanesi
1 türk kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı vişne suyu (250 ml)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket limon aroması veya 1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı süt (600-650 ml)
1 paket vanilya aromalı puding

1. Oda sıcaklığında yumşamış margarini, sıvıyağı, tozşekeri ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp, biraz un biraz süt yağlı şeker karışımına ilave ederek çırpın. Mini fırın tepsisini yağlayın (ben yağlı kağıt kullandım!) ve hamuru üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

2. Vişneleri tamamen süzün. Bir kasede biraz vişnesuyu ile nişastayı ezerek karıştırın. Geri kalan vişne suyunu, tozşekeri ve limon aroması ile küçük bir tencereye alın ve kaynattın. Nişastalı karışımıda karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ateşden alıp vişne tanelerinide ilave edin.

3. Sütü küçük bir tencereye alın ve pudding tozunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirip ateşden alın. Pişmiş kekin üzerine bir sıra puding bir sıra vişneli karışımdan sürün. Kekin üzeri tamamen kaplanana kadar bu işlemi tekrar edin. Pastayı yaklaşık dört saat kadar buzdolabında bekletin. Kare dilimler şeklinde dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...



27 Aralık 2013 Cuma

ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI YAŞPASTA

SCHOKOLADEN-HİMBEER-QUARK-KUCHEN





Malzemesi
150 gr çikolata
2,5 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
yarım paket margarin (125gr)
1 çay bardağı süt

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık Nescafe
2 tatlı kaşığı şeker

Kreması için:
200 gr frambuaz
2 çay bardağı pudra şekeri
2 kutu krema
500 gr Quark yada süzme yoğurt
1 paket vanilya
2 paket krema sertleştirici

Süsleme için:
100 gr taze frambuaz (arzuya göre)
30 gr rendelenmiş çikolata

1. Margarini eritip soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın, benmari usulü kısık ateşde eritip karıştırın ve hafif soğumaya bırakın.

2. Hamuru için unu kabartma tozu ile karıştıp derin bir kaba eleyin, toz şekeride ilave edin. Yumurtaları, erimiş margarini ve sütü ilave edin. Çırpıcak ile bütün malzemelerin karıştırıp pürüsüz hale gelmesini sağlayın.

3. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine ( 30 x 40 cm ) yayın ( ben mini fırın tepsisi kullandım). Erimiş, hafif soğumuş çıkolatayı hamurun üzerine, heryerine gelecek şekilde damlatın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayralı fırında 25 dakika pişirin.

4. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Üzerini bir çatal ile birkaç kez delin. Ilık Nescafeye tozşekeri ilave edip karıştırın ve kekin heryerini nescafe ile ıslatın.

5. Frambuazları pudraşekeri ve vanilya ile beraber elblenderi ile püre haline getirin. Quark yada süzme yoğurdunu frambuaz püresine ilave edip iyice yedirin. Kremaları krema sertleştirici ile beraber katı olana kadar çırpın ve frambuazlı karışıma ilave edip yavaşca karıştırın.

6. Kremayı kekin üzerine yayın ve pastayı buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Pastayı kare dilimler halinde dilimleyin ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

26 Aralık 2013 Perşembe

KUBBE SALATASI



8 kişilik
Malzemesi
5 adet haşlanmış patates ( patateslerin büyüklüğünü kişi sayısına göre ayarlayın)
2-3 havuç rendesi
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
6-8 kornişon turşu
1 su bardağı mayonez
1,5 su bardağı yoğurt
yarım limonun suyu
3 diş sarımsak
tuz
Süsleme için:
3 kornişon turşu
1 dal ince kıyılmış dereotu

1. Taze soğanları, dereotunu ve kornişon turşuları ince ince kıyın. Sarımsakları ezin.
Haşlanmış, rendelenmiş patatesleri bir derin kaba alın. Üzerine ince ince kıydığınız malzemeyi, ezilmiş sarımsağı ve kalan diğer bütün malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın.

2. İçini streç filmle kapladığınız bir çukur kaba salatanızı doldurun. Bir süre dolapta bekletin.
Daha sonra ters çevirin ve üzerini turşu ve dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun...

25 Aralık 2013 Çarşamba

MİNİK KÖFTELİ MAKARNA

6-8 kişilik
Malzemesi
1 paket kısa kalem makarna
30 gr margarin
4 domates
1 çarliston biber
Kızartmak için sıvıyağ
tuz
Top köfte için
250 gr kıyma
1 soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı un
tuz, karabiber

1. Soğanı soyup kıyın. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıyma, soğan, ekmek, kekik, kimyon ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top köfteler hazırlayın. Yağı kızdırıp köfteleri una bulayın ve kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Makarnayı tuzlu, bol kaynar suda haşlayıp süzün.

2. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Çarliston biberi temizleyip doğrayın. Margarini tencerede eritip domates ve biberi ilave edin. Köfteleri ekleyip 1 tutam tuz serpin ve sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Makarnayı ilave edip tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak servis yapın.

22 Aralık 2013 Pazar

BADEMLİ AY KURABİYESİ

VANİLLEKİPFERL

Alman kurabiye tarifi.

Malzemesi
2,5 su bardağı un
1 çay kasığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta sarısı
200 gr tereyağ yada margarin
1 su bardağı ayıklanmış, kabuğu soyulmuş badem

Üzerine serpmek için:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

1. Eğer soyulmuş badem bulamazsanız, küçük bir tencerede bir bardak suyu kaynattın. Kaynayan suya soyulmamış bademleri attın ve 5 dakika haşlandıkdan sonra bademleri süzüp kabuklarını soyun. Kabukların çok rahat bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz. Bademleri mutfak robotunda toz haline getirin.

2. Bütün malzemeleri birbirine yedirerek güzelce yoğrun. Hamur yapişkan bir şekilde ise biraz buzdolabında bekletin. Sertleşince 5-6 santim uzunluğunda küçük hamur ruloları yapın. Uçları biraz daha ince olmalı. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ay şekli vererek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10-15 dakika arası hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

3. Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırıp sıcak kurabiyelerin üzerine serpin. Soğunca servis edin afiyet olsun...

14 Aralık 2013 Cumartesi

TARCINLI KARANFILI VISNELI TART



8 kişilik
Hamur malzemesi
1,5 türk kahve fincanı nişasta
2 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
yarım tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil
125 gr tereyağ yada margarin
Harç malzemesi
2 kase vişne kompostu tanesi
1 türk kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı vişne suyu (250 ml)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine serpmek için
Pudra şekeri

1. Hamuru yoğurmak için bütün hamur malzemeleri ve oda ısısında yumşamış yağı derin bir kaba alın. Mikserle kısık ayarda karıştırın, hamur parça parça olucak. Bu hamurdan 1/4 alıp kenara koyun. Kalan hamuru yağlanmış kelepçeli pasta kalıbın ( 26 cm çapında) tabanına yayarak yerleştirin. Kenar kaldırmaya gerek yok, sadece tabanına yayın.

2. Harç: Vişneleri tamamen süzün. Bir kasede biraz vişnesuyu ile nişastayı ezerek karıştırın. Geri kalan vişne suyunu, tozşekeri ve vanilyayı küçük bir tencereye alın ve kaynattın. Nişastalı karışımıda karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ateşden alıp vişne tanelerinide ilave edip, karıştırıp 1 dakika ılımaya bırakın.

3. Vişneli harçı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru tekrar mikserle çok kısa karıştırarak ufalanmasını sağlayın ve harçın üzerine serpin.  Önceden ısıtılmış 200-225 derecede ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

8 Aralık 2013 Pazar

ALİ PAŞA PİLAVI


6 kişilik
Malzemesi
3 su bardağı pirinç
3 patlıcan
1 domates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4.5 su bardağı sıcak et suyu
3 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ, tuz
arzuya göre 3 dal dereotu
Köfte için:
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
tuz, karabiber
yarım su bardağı un

1. Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.

2. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

3. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

4. Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. Arzuya göre ince kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.