Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mart 2014 Perşembe

KARAMELLİ MUHALLEBİ




4 kişilik
Malzemesi
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
2 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Süslemesi için:
Hindistan cevizi, damla çikolata yada fındık kırığı

1. Bir bardak şekeri tavaya alıp kısık ateşte karamelize oluncaya kadar eritin.

2. Pirinç ununu 1 bardak soğuk sütle ezerek iyice karıştırın. Kalan sütü karamele ekleyip şeker eriyenceye kadar kaynatın. Pirinç unlu sütü ilave edip karıştırarak pişirin.

3. Bir kapta vanilya ile yumurta sarısını çırpıp tencereye ekleyin. 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılıtın.

4. Muhallebiyi kuplara paylaştırıp üzerlerine hindistancevizi ve damla çikolata yada fındık kırığı ile süsleyip soğuk olarak servis edin.

21 Mart 2014 Cuma

HAŞHAŞLI DÜĞME KURABİYESİ



Malzemesi:
250 gr margarin
1 su bardağı pudraşekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
arzu edilen reçel veya marmelat

1. Margarin eritilir ve soğunca sıvıyağ katılır. Pudraşekeri, un ve haşhaş tohumu ekleyip iyice yoğrulur. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verip yassılaştıralım. Ortalarını parmağımızla çukurlaştırılıp tepsiye dizelim. Isıtılmış 150 derece ayarlı fırında yaklaşık 20 - 25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim.

2. Fırından çıkarıp soğmaya bırakalım. Ortalarına marmelat  veya reçel doldurup servis yapalım.

14 Mart 2014 Cuma

PEMBE SULTAN

Meze çeşitlerini çok severim, misafir sofralarına güzel bir renk katıyorlar. Pembe sultanda çok hafif bir meze çeşidi, deneyin tavsiye ederim.

4 kişilik
Malzemesi
yarım kg pancar
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1.5 su bardağı yoğurt
bir kaç dal maydanoz

1. Pancarları iyice yıkayıp kurulayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Pancarların kabuklarını soyup derin bir salata kasesine rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Sızma zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kasede karıştırıp sarımsakları ekleyin. Yoğurda bu karışımı ilave edin ve pürüsüz olana kadar çırpın.

2. Yoğurtlu karışımı rendelenmiş pancarın üzerine ilave edip karıştırın, yarım saat kadar buzdolapta bekletin. Kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

8 Mart 2014 Cumartesi

AVUNYA MANTISI


Mantı özlemine pratik bir alternativ...

Malzemesi
1 paket erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
350 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı salça
50 gr tereyağ
1 adet domates
2 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 dış sarımsak
250 gr yoğurt

1. Erişteyi 1 kaşık tereyağ ile haşlayın. Soğanları ve eti yarım çay bardağı sıvıyağ ile iyice pişirin. İçine küp küp doğradınız domatesi ve bir kaşık salçayı tencereye ilave edin. En son haşlanmış nohutu ekleyin. Çok az sıcak su ilave edip iki üç dakika nohutlu eti pişirin.

2. Haşlanmış erişteyi büyük bir tabağa alıp ortasına etli nohutu ilave edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. 1 kaşık salça ile hazırladığınız kızgın yağı üzerine gezdirin.

2 Mart 2014 Pazar

ALTIN DAMLACIK (CHEESECAKE)

 GOLD TRÖPFCHEN   (KÄSEKUCHEN)





Annemin tarif defterini karıştırırken bulmuştum. Ben çoçukken yapardı annem bu pastayı. Pastanın özelliği fırından çıkar çıkmaz üzerine kapak gibi birşey geçirmeniz gerekiyor. Derin bir leğen filanda olabilir yeterki pastaya değmesin. İçindeki buhardan dolayı pastamız ''terlemeye'' başlıyor.
Pastamizda boncuk boncuk altın damlacıklar terledi. Bu terleme işi en az bir saatdan sonra gerçeklerşiyor.
Toplam pasta bu şeklide 2-3 saat gibi durmalı. Arada bir dikkatlice kaldırıp kapakdaki buhardan dolayı biriken suyu akıtırsınız. Bu pasta aslında farklı bir cheesecake.
Malzemesi:
Hamuru:
3/4 çay bardağı tozşeker
75 gr tereyağ yada margarin
1 yumurta
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Harçı:
1 kg süzme yoğurdu (Danonenin tavsiye ederim) yada Quark
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya puding tozu ( Almanya'daki pudinglerden 1,5 paket Vanillepuding)
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım litre süt
Yumurta akı için:
3 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker
1 paket krema sertleştirici (Sahnefest)

1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırın. Kelepçeli yağlanmış pasta kalıbına yayın. Pastanın tabanı fazla kalın olmuyor.
2. Pastanın harç malzemeleri bir kaba alınıp karıştırarak birbirine yedirin. Harç baya cıvık olcak, bu sizi yanıltmasın. Bu cıvık harç kalıbdaki hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 175-180 derece ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
3. Yumurta aklarını bir kaba alıp üzerine tozşekeri ve 1 paket krema sertleştirici
ilave edip mikserle yüksek ayarda çırpın. Yumurta akları iyice kabarıp sertleşince fırından çıkan pastanın üzerine yayın. Fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine büyükce pastaya değmicek şeklide bir kapak yada leğenle kapatın. Terleme süresi 2-3 saat. Kapağını kaldırdıktan sonra iyice soğmaya bırakın. Soğunca servise hazırdır.