Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2014 Pazartesi

KATMER




Sahurda sıcak sıcak doyurucu bir katmere ne dersiniz? Sahurda sevdiklerinize doyurucu bir hamur çeşidi olur. Tabii dersiniz ki gece bunları kim hazırlayacak. Bütün aşamaları yapıp rulo beze haline getirip buzdolabında bekletebilirsiniz. Gece sahura kalkıncada çay demlenene kadar son aşamasını yapıp, yani açıp pişirmek kalır.

Malzemesi:
1 paket kuru maya
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşekeri
1 çorba kaığı tuz
aldığı kadar un
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ

1. Kuru mayayı derin bir kaba alın, üzerine ılık su, ılık süt ve tozşekeri ilave edip mayalanmaya bırakın. Mayalandıkdan sonra tuz ve yeterince un ilave edip iyice kıvam alana kadar yoğrun.

2. Hamurdan elma büyüklüğünde bezeler ayırın, ince bir şekilde açın. Bir yandan margarini küçük tavada eritin ve sıvıyağıda katın, yarım su bardağı suda yağlı karışıma katın.
Bu yağlı karışımdan açılmış hamurun üzerine gezdirin ( Resim 2).  İki kenarı ortaya doğru katlayın ve yine üzerini yağlayın (Resim 3).  Bir kez daha Resim 4 deki gibi katlayıp tekrar yağlayın.

3. Hamurun kenarlarını bu sefer içe doğru katlayın (Resim 5) ve bıçakla birbirinden keserek ayrın (Resim 6)

4.  Hazırladığınız hamur bezelerini yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bezeleri sonra tekrar açın ve hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin (Resim 7).



Hamurun yağlanmış hali ( Resim 2)



Hamurun iki kenarını ortaya doğru katlayıp üzerine yağlayın ( Resim 3)



Tekrar katlayıp, tekrar üzerini yağlayın (Resim 4)



Hamurun iki uçundan içine doğru katlayın ve rulo bezeler elde edin (Resim 5)



Birbirinden keserek ayırın bezeleri ( Resim 6)



Tekrar açılmış hamuru hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin (Resim 7)

22 Haziran 2014 Pazar

RUS PASTASI - RUS CHEESECAKE

RUSSISCHER ZUPFKUCHEN



12 kişilik
Hamur malzemesi
400 gr un 
150 gr tereyağ, biraz sıvıyağ
200 gr tozşeker
40 gr kakao
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

Harç malzemesi
100 gr tereyağ
250 gr tozşeker
1 kg süzme yoğurt
2 iri yumurta (3 kücük)
1 paket vanilya 
1 paket vanilya puding

1. Hamuru yoğurmak için bütün hamur malzemeleri ve oda ısısında yumşamış yağı derin bir kaba alın. Mikserle kısık ayarda karıştırın, hamur parça parça olucak. Bu hamurdan 1/3 alıp kenara koyun. Kalan hamuru yağlanmış kelepçeli pasta kalıbın ( 26 cm çapında) tabanına yayarak yerleştirin. 3 cm lik kenar yapın.

2. Pastanın harç malzemelerini bir kaba alın, karıştırın. Hamurun üzerine dökün ve kalan 1/3 hamuru tekrar mikserle çok kısa karıştırarak ufalanmasını sağlayın ve harçın üzerine serpin.  Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 1 saat pişirin. Tamamen soğduktan sonra servis edin.



10 Haziran 2014 Salı

KAZAYAĞI BÖREĞİ


Ilkbahar lezzetleri, değişik otlarımız artık pazar tezgahlarında bulunuyor. Değişik ot yemekleri hem çok lezzetli hem çok saglikli.

Malzemesi:
6 adet yufka
1 kg kazayağı
1 tutam ebegümeci
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Sos:
4 çorba kaşığı su
1 bardak sıvıyağ

1. Otları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra tuz serpip 10-15 dakika ölmeleri için bekletilir. Otlar avuç içinde iyice suları çıkana kadar sıkılır. Soğanlar ince doğranıp, sıvıyağ beraber otlara ilave edilir.

2. Sos için suyu ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpılır. Bu karışımdan yufkanın heryerine sürülür. Otlu harçdan yufkanın heryerine serpiştirilir. Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarılır ve tepsiye alınıp üzerine sıvıyağ sürülür. Kalan yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.

4 Haziran 2014 Çarşamba

KULAK ÇORBASI


8 kişilik
Malzemesi:
250 gr kıyma
1 su bardağı nohut 
8 su bardağı su veya et suyu
1,5 kase erişte
4 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un, 3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta, 1 limon suyu
 kuru nane, tuz, karabiber

1. Kıymaya tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlayıp yağda kızartın.
2. Akşamdan ıslatıp, haşladığınız nohutu tencereye alıp üzerine su veya etsuyunu ilave edip kaynatın, erişteyi ve kızarmış köfteleri ilave edip pişirin.
3. Başka bir tencerede 1 kaşık yağı eritp unu kavurun. Ezilmiş sarımsağı pembeleştirip ocaktan indirin. Ilınınca yoğurt, yumurta ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın.
4. Kaynamakta olan çorbadan bir iki kepçe alıp karışıma ilave edin. Ilınıncaya kadar çırpın ve çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp yağda kızdırılmış nane ilavesiyle servis yapın.