Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Temmuz 2014 Pazar

MISIRLI BULGUR PILAVI

Malzemesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
3 su bardağı sıcak su
2-3 adet sivri biber
3-4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağı,tuz

1. Bir tencerede ince ince doğranmış biber ve ince kıyılmış taze soğanları yağda kavuralım. Soğanlar ölünce rendelenmiş domatesleride ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar kavuralım. Daha sonra salça ve bulguru ilave edip 5-8 dakika daha kavuralım. Ardından mısır,tuz ve suyunu ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirelim. Ateşden alıp demlemeye bırakın. Sıcakken servis yapın.

11 Temmuz 2014 Cuma

SOSİSLİ PATATES DOLMASI


Sizlerle bugün ''Sosisli Patates Dolması''nın tarifini paylaşmak istedim. Çok kolay ve lezzetli bir yemek, garnitür olarak diğer yemeklerin yanınada yapılabilir. Umarım beğenirsiniz...

4 kişilik
Malzemesi
4 iri patates
4 sosis
4 dal taze soğan
3-4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

1. Patatesleri yıkayıp yumşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğmaya bırakın. Patatesleri soyun ve her birini uzunlamasına ortadan kesin. İçlerini kaşıkla oyup çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Sosisleri küçük küçük doğrayın. Taze soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın.

2. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp taze soğanı kavurun. 3 kaşık su ve tuz ilave edip hafifçe pişirin. Doğranmış patatesleri ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ateşten alın. Sosis, 3 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın.

3. Patateslerin içlerine kaşar peyniri serpin. Sosisli karışımı patateslerin içine doldurup hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

5 Temmuz 2014 Cumartesi

FINDIKLI ŞOKOKREMLİ SOĞUK PASTA



Herkesin Ramzan aynı gönülden kutlarım ve bu güzel mübarek ay hepimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu pastanın özelliği fırının gerek olmadığı, buzdolap yeterli. Sıcak günlerde, iftarda serin bir pasta çeşidi. 

Malzemesi:
yarım kavonoz şokokrem
13 adet peksimet
1 paket labne
3 çorba kaşığı süt
yarım su bardağı pudraşekeri
100 gr fındıktozu
2 paket vanilya
200 gr vişne yada kiraz kompostu taneleri
250 ml vişne suyu
1 paket tartjöle
1 poşet kremşamti
1 su bardağı soğuk süt

1. Şokokremi mikrodalgasında veya benmari usulü sıvı bir kıvamda olana kadar ısıtın.
İçine rondodan geçirdiğiniz 13 adet peksimeti ekleyip harmanlayın. Harçı yağlı kağıt ile döşenmiş kelepçeli pasta kalıbın tabanına yayın ve buzdolabta bekletin. 

2. 1-2 saat sonra labne peynirini 3 çorba kaşığı süt, pudra şekeri ve fındıktozu ile karıştırın.
Bu karışımı şokokremli karışımdan oluşan 1. tabanın üzerine yayın ve tekrar buzdolabında bekletin.

3. 1 saat sonra kremşantiyi soğuk sütle 10-15 dakika çırpın. Kremşantiyide pasta kalıbında ki labne karışımın üzerine yayın ve üzerine düzgünleştirin. Tekrar buzdolabında bekletin.

4. Son olarakda vişnelileri kremşantinin üzerine yayın. Tartjöleyi paketin üzerindeki gibi visne suyu ile  hazırlayın. Jöleyi 1 dakika soğutdukdan sonra vişnenin üzerine dağıtın ve tekrar soğutmaya bırakın. Bu sefer birkaç saat dolabda durmalı.