Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ, JÖLELİ TATLI



Cilek zamanı bitmeden tavsiye ederim.

Malzemesi:
7-8 sawyer bisküvi
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 litre süt
1,5 poşet vanilyalı puding
1 paket kırmızı tart jölesi
250 ml su
yeterince çilek

1. Puding paketin üzerinde ki gibi 1 litre süt ile pişirilir. Pudingin yarısı borcama yayılır. Üzerine sawyer büsküvileri yerleştirilir. 3 çorba kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşeker karıştırılır, sawyer bisküvilerin üzerlerine tatlı kaşığı ile gezdirilir. Kalan puding sawyer bisküvilerin üzerine dökülür.

2. Yıkanmış, ayıklamış çilekler yuvarlak yuvarlak kesilir ve pudingin üzerine dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarifine göre 250 ml su ile hazırlanır. ( Kırmızı tart jölesi bulamayanlar vişne suyu ile hazırlasınlar) Tart jöleyi 1 dakika soğutunca çileklerin üzerine gezdirilir. Soğunca buzdolapta bir kaç saat bekletilip servis edilir.

26 Mayıs 2015 Salı

CIVCIV MUFFINI





Bu şirin civcivleri sevgili Kuzine'de gördüm. Hemen yapmalıyım dedim, kızım çok sevdi civcivleri. Bence çoçuk yaşgününde süper giden bir tatlı. 

Malzemesi:

2 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
6 kahve fincanı un
1 pk kabartma tozu
vanilya
Krema malzemesi:
2 bardak süt
4 çorba kaşık tozşeker
2 kaşık mısır nişastası
Süsleme için:
Göz yapmak için : Damla çikolata
Burun yapmak için : Badem
Ayak ve ibikleri için : Kuru kayısı
Yeterince hindistan cevizi

1. Yumurta ve şeker eriyene kadar mikserle karıştırın. Süt ve sıvıyağ ekleyin, tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Muffin kağıtlarına paylaştırarak,önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.


2. Sütü, tozşekeri ve nışastayı bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın ve ocaktan alın. Hafif ılımaya bırakın.


3. Hazırlanan muffinleri kağıtlarından çıkarın ve etrafına hazırladığınız kremayı sıvayın ve hindistan cevizine bulayın. Damla çilolatadan göz, bademlerden burun ve kuru kayısıları keserek ayaklarını ve ibiğini yapın.