Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Temmuz 2015 Cuma

GÜLLAÇ



Ramazanın olmazsa olmazları arasındadır Güllaç. Çeşitli tarifler var ama ben klassik tarifi sizlerle paylaşmak istedim. 

Malzemesi 
10 Güllaç yapragı 
2 litre süt 
600 gr tozşeker 
1 çorba kaşıgı gülsuyu 
1 su bardagı dövülmüs ceviz 

Süsleme için: 
dövülmüs ceviz yada antepfıstıgı 
kiraz şekerlemesi yada nar taneleri 

1. 2 litre sütü tozşeker ile karıstırıp ısıtın. Tepsiye yerleştirilen her güllaç yapragını ılık süt ile ıslatın. 2-3 yaprakta bir dövülmüş ceviz serpiştirin. 

2. Güllaç yaprakları bittiginde kalan sütü güllacın üzerine dökülür. Hazırlanan güllaç buzdolabında bekletilir. Sogunca dövülmüş ceviz yada antepfıstıgı, kiraz şekerlemesi yada nar taneleri ile süslenilir.  
Afiyet olsun!

1 Temmuz 2015 Çarşamba

HURMALI TATLI


Iftar vaktinde sağlıklı ve enerjinizi artırmak için bir tatli tarifi. Hurma, bisküvi ve bademin birleşiminden oluşan değişik bir tatli. 

Malzemeler 
350 gram hurma 
1 su bardağı süt 
200 gr Tereyağı 
70 gr Şeker 
1 çay kaşığı Tarçın 
1 paket vanilya 
bir tutam Tuz 
yarim su bardağı Badem ( doğranmış ) 
200 gr Bisküvi ( ezilmiş ) 
yarim cay bardağı Kaju fıstığı ( doğranmış ) 

Hurmalari en az 1 saat sütte ​​ıslatın ve iri iri dograyin .Bir tavada tereyagı eritin. Iri dogranmis hurmalari ilave edip kavurun. Son olarak tozşekeri ilave edin ve seker eriyene kadar karistirin. Sonra tarcin, vanilya ve bir tutam tuzu ilave edin. Bademleride ilave ettikten sonra atesden alin. Ezilmis bisküvileri ilave edip tekrar iyice karistirin. 

Strec folyoya karisimi yayin ve rulo olarak sekil verin. Buzdolabinda bir saat bekletin, soguduktan sonra dilimleyin ve dogranmis kaju fıstığı ile süsleyip servis edin.