Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ekim 2015 Çarşamba

PRATİK VİŞNELİ CHEESECAKE

SCHNELLE KİRSCH-QUARKTORTE 


Yine birikmiş tariflerimden bir tarif, vişneli cheesecake. Cheesecakede o kadar çok çeşit var ki, meyveli olanlar benim daha çok hoşuma gidiyor. Bu cheesecakede mesela ilk gün biraz kuru kalıyor. Fakat ertesi gün tam nemini çekmiş olunca lezzeti ve kıvamı daha güzel oluyor. O yüzden tüketmeden bir gün öncesi yapılmasını tavsiye ederim.

Malzemesi:
Hamuru için:
4 su bardağı un (500gr)
2 tatlı kabartmatozu
180 gr yumşamış tereyağ
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta

İç harç için:
2 kase dondurulmuş vişne
yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta
2 paket vanilya
500 gr Quark ( tatlı süzme yoğurt)
yarım limon kabuğu rendesi
3/4 paket vanilya pudingi ( Almanyada tam paket)

1. Unu, kabartma tozu, tereyağı, tozşekeri ve yumurtaları bir kapta mikserle çırpalım. Hamur resimde görüldüğü gibi kırıntılı bir hamur oluyor.

2. Bu kırıntılı hamurun 2/3 resimde görüldüğü gibi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına bastırarak tabanı oluşturalım.


3. Süzülmüş vişneleri hamurun üzerine dağtın. Yumurtaları derin bir kapta tozşekerle, vanilya ve limonkabuğu rendesi ile köpük köpük olana kadar çırpın. Bu karışıma Quark (süzme yoğurdu) ve vanilya pudingi yedirin. Karışımı vişnelerin üzerine yayın. Kalan hamur kırıntılarını üzerine serpin. Önceden 200 derecede ayarlı fırında 45 dakika pişirin.

18 Ekim 2015 Pazar

FIRINDA CEVİZLİ BİBER DOLMASI



Malzemesi
1 kg dolmalık biber
5 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tozşeker
karabiber, pulbiber
3 su bardağı su
tuz

1. Dolmalık biberleri yıkayıp oyun. Soğanları ince ince doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin ve biraz kavurun. Biber salçasını, naneyi, baharatları, tozşekeri ve tuzu ilave edip biraz daha kavurun. Cevizleri ilave ettikden sonra suyuda ilave edin ve harçı pilav gibi pişirin.

2. Harç pilav gibi pişince ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ilave edip harmanlayıp demlenmeye bırakın. Demlenince biberleri doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün. Tepsiye yarım çaybardağı su dökün ve 230 derece ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar ve biberler yumşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.....