Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Ocak 2016 Pazar

PORTAKALLI BOMBA PASTASI


Portakalların bol olduğu kış mevsiminde, bol C vitaminli yaş pastayı denemenizi tavsiye ederim. Tadı harika.

Malzemesi:

1 paket hazır sade pandispanya

1 paket vanilyalı puding
500 ml süt ( 2,5 su bardağı)
1 paket tereyağ
1 kahve fincanı pudraşeker
1 paket portakalaroması
3 portakal
1 paket krema
1 paket krema sertleştirici
2 paket tart jölesi
2-3 çorba kaşığı tozşeker

1. İlk önce 500ml süt ile vanilyalı puding pişirin, gerekirse tozşeker ilave edin.
 Puding pişdikten sonra üzeri streç folya ile kapatılır. Yani streç folya pudingle temas edecek, böylece pudingin kaymak tutmasını engelemiş olursunuz. Pudingi tamamen soğmaya bırakın ama buzdolabında bekletmeyin. Puding oda ısısında olmalı. 

2. Önceden dışarda bekletilen ve oda ısısında olan tereyağı mikserle yüksek ayarda krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra pudraşekerini ilave edip tekrar çırpın. Pudingi kaşık kaşık tereyağına yedirin. Bütün pudingi ilave etikten sonra portakal aromasını ilave edin. Tadına bakıp arzuya göre pudraşeker ilave yapılır.

3. Poratakalları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 2 litrelik kaseyi poratkal dilimleri ile kapatın. Portakalların pürüsüz taraflarını dışa gelecek şekilde yerleştirin. Boş kalan yerleri ise portakal dilimlerini küçültüp yerleştirin. 1 paket kremayı krema sertleştirici ile mikserler köpük köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kasede portakalların suyu birikirse kağıt peçete ile suyu çektirin. Portakalları çırpdığınız krema ile sıvayın, heryerin kaplanmış olmasını dikkat edin. 

4. Puding karışımından 2-3 kaşık alıp ortaya sürün. Pandispanyayı kaseye girecek şekilde küçültün. Pandispanyayı yerleştirin üzerine tekrar pudingli karışımdan sürün ve kesdiğini pandipanya parçalarını yerlerştirin. Son olarak tekrar puding karışımdan sürün ve pandispanya ile kapatın. Hafif elinizle bastırın ki pandispanya tamamen pudingli karışıma yapışsın. Büyük bir tabak alın ve üzerine kapatıp ters çevirin. Yavaşca kaseyi kaldırın, eğer pasta hemen çıkmazsa başkasının yardımı lazım olabilir. Siz kaseyi tutarken diğer kişi hafif kaseye vursun. Öyle çıkar.



Pastanın jölesiz hali.

5. Şimdi tartjölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. 2-3 dakika soğmaya bırakın. Jöleyi pastanın heryerine gelicek şekilde kaşık kaşık dökün. Jöle donunca pastayı varsa büyük pasta paleti ile yada iki pasta spatulası ile dikkatlice kaldırıp servis tabağına yerleştirin ve buzdolaba soğutup servis edin.