Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ekim 2016 Pazar

ANTEP FISTIKLI MUFFIN


Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ayıklanmış, kıyılmış antep fıstığı (tuzsuz)
küçük kağıt kalıbları
1 paket beyaz çikolata

1. Yumurtaları tozşekerle beraber çırpın, sütü ve sıvıyağı ilave edip tekrar çıpın. Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin. Yavaşca karıştırın. Son olarakta vanilya ve kıyılmış antep fıstığı ilave edip karıştırın.

2. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Kağıt kalıplarına yada yağlanmış muffin kalıblarına hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğunca benmari usulü ile eritilmiş beyaz çıkolata üzerlerine sürün ve kıyılmış antep fıstğı ile süsleyin.

25 Ekim 2016 Salı

TERBİYELİ EKMEK KÖFTESİ



4 kişilik
Malzemesi:
1 bayat ekmek
yarım su bardağı süt
3 yumurta
7-8 dilim pastırma
7-8 maydanoz
2 soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kahve fincanı un
1 limon suyu
8 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber, pulbiber

1. Ekmeği küp küp doğrayıp yoğurma kabına alın. 2 yumurtayı sütle birlikte çırpın ve ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Pastırmaların çemenini ayıklayıp şerit şerit doğrayın.Maydanozu kıyın.

2. Soğanları ince ince doğrayın. Ekmeği sıkarak süzün. 1 çorba kaşığı unu ayırıp kalanı ekmeklere ilave edin. Soğan, pastırma, maydanoz, peynir, tuz ve karabiber ekleyip köfte harcını yoğurun.

3. Köfte harcı yumuşaksa biraz un, sertse biraz süt ekleyerek kıvamını ayarlayın. Ayırdığınız unu bir kaba alın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.

4. Et suyunu tencerede kaynatıp margarini ekleyin. Köfteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Kalan 1 yumurta ile limon suyunu çırpın, çorbaya azar azar ekleyerk karıştırın. Pulbiber serpip servis yapın.