Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Aralık 2016 Cumartesi

KAR TOPU


Yeni yılınız kutlu olsun! Yapımı kolay olan bu pratik ve lezzetli tarifi herkese tavsiye ederim.
Malzemesi:
3,5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt tozu
3/4 su bardağı tozşeker
200 ml çiğ krema
Ayrıca yarım bardak hindistan cevizi

1. Krema derin bir kaba alınır üzerine süt tozu, tozşeker ve hindistan cevizi ilave edilip yoğrulur. Minik toplar yuvarlanılır. 1 saat buzdolabında bekletilir.

2. Katılaştıkdan sonra hindistan cevizinde bulanıp servis edilir.

21 Aralık 2016 Çarşamba

KARDAN ADAM SEKERLEME


Renkli sekerlemeler ile yapilan kardan adam. 
Cocuklar icin güzel bir faliyet.

11 Aralık 2016 Pazar

UN HELVASI


Herkesin Mevlid Kandilini kutlarim. Teyzemin enfes un helvasını sizlerle paylaşmak istedim...

8 kişilik
Malzemesi
3,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Üzer için:
dövülmüş bol ceviz

1. Yağları derin tavaya alıp eritip, ısıtın. Unu ve çam fıstığını katıp fıstıklar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun. Su ve şekeri ayrı bir tencereye alıp kaynattın. Şekerin erimesi yeterli.


2. Şerbeti tavadaki kavrulmuş una azar azar yedirin. Ateşden alıp bir kare tepsiye sıcakken yayın. Soğduktan sonra kare dilimler halinde, üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edin.

5 Aralık 2016 Pazartesi

ELMALI TURTA



Malzemesi:
Hamuru için:
125 gr margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç malzemesi için:
1,5 kg elma
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm

1. Yağlar bir kaba alınıp mikserle en yüksek ayarda 4-5 dakika çırpılır. Azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, yumurta ilave edilir. Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilip mikserle kısık ayarda karıştırarak bir hamur elde edilir. Hamur biraz topak topak olabilir.
2. Elmalar soyulup, minik minik parçalara doğranır ve 1 çorba kaşığı su, tozşeker ve tarçınla tavada 5-8 dakika pişirilir. Üzerlerine kuru üzümlerde ilave edilip, soğmaya bırakın.
3. Hamurun yarısı yağlanmış, kelepçeli kek kalıbına yayın. Kenarları 1 cm yüksekliğinde yapın. Elmalı harçı hamurun üzerine yayın ve kalan hamurları pütürlü pütürlü elmalrın üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serpin.

Benden sizlere bir öneri, bu turtayı servisden bir gün önce yapmanızı tavsiye ederim. Ertesi gün tadı çok daha güzel oluyor....