tag:blogger.com,1999:blog-85813633561275473052024-03-06T07:05:41.384+03:00TARİF BAHÇESİTARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.comBlogger191125tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-53551050368289446902021-02-06T13:00:00.001+03:002021-02-06T13:00:03.035+03:00KİVİLİ BOMBAHAPPY BİRTHDAY TARİF BAHÇESİ !!!Bugün tam 15 sene oldu TARİF BAHÇESİ'ni açalı. 06.02.2006 günü bu serüven basladi. Önce Blogcu'da basladim, sonra ise blogu Blogger'e tasidim. Eski tad yok artik bloglarda. O zamanin sosyal medyasi Blogculukdu. Ama olsun. Burasida artik benim tarif defterim oldu. Denediğim ve beğendim tarifleri sizlerle paylaştıkça mutlu oldum. Ne derler güzelliklerTARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-69009737751678857362020-09-23T12:00:00.001+03:002020-09-23T12:00:04.711+03:00MAYALI POĞACA
Cok degerli bir arkadasimin tarifi....
Malzemesi
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
İç malzemesi
Beyaz peynir
maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam ve çörekotu
1. Mayanın üzerine ılık süt katıp elle karıştırarak eritilir. Sonra sıvıyağ ve su, 1 TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-22850780792263603742020-09-03T12:00:00.001+03:002020-09-03T12:00:00.178+03:00ÇİKOLATA SOSLU ELMA TATLISI Malzemesi2 iri elma1,5 paket rondoda ufalanmış petit beurre bisküviyarım çay bardağı tozşekeryarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi1 tatlı kaşığı tarçın1 portakal kabuğu rendesi ( limonda olabilir)Sos:1 paket hazır çikolatalı sosüzeri için hindistan cevizi ve ceviz içi1. Elmalar rendelenir ve derin bir kabta sırası ile malzemelerle karıştırılır. (Cıvık olursa biraz daha bisküvi ilave TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-44547268836749153262020-08-25T12:00:00.001+03:002020-08-25T12:00:07.087+03:00HAŞHAŞLI MEYVELİ MERMER KEK Malzemesi1 elma1 çorba kaşığı limonsuyu1,5 kase vişne kompostu taneleriHamur malzemesi2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 su bardağı tozşeker4 yumurta1 paket vanilya175 g eritilmiş, ılıtılmış margarin1,5 çay bardağı sütyarım çay bardağı haşhaş tohumuÜzer için:2 çorba kaşığı pudraşekeri1. Vişneler süzgece alınıp iyice süzdürülür. Derin bir kaba un ve kabartma tozu karıştırılıp TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-81061078360015549792020-08-10T22:53:00.001+03:002020-08-10T22:53:34.751+03:00MARAŞ TARHANA ÇORBASIMalzeme:1,5 litre su1 su baradağı haşlanmış nohut3-4 çorba kaşığı sıvıyağ1çorba kaşığı kuru nanetuz1. Maraş tarhanası 1,5 litre suda 2 saat bekletilir. Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar iyice dağılana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir. Tekrar ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave ederek bir taşım daha kaynatılır.2. Çorbaya tuz TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-5193995897739683702020-06-06T12:00:00.000+03:002020-06-06T12:00:07.881+03:00PRATIK TIRAMISU
Hazır arşiv resimlerine başlamışken, gelsin bir eski tarif, 2007'de Kaş'da yapmıştım:
Tatilde yine boş duramadım, uzun zamandan beri denemek istediğim tiramisu tarifini nihayet deneyebildim. Hazır deniz manzarası varken bu fırsatı kaçırmayayım dedim ve manzaralı tiramisu yaptım. Gerçekten çok pratik bir tarifmiş, hemde çok lezzetli. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Malzemesi
1TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-27376620053206078282020-05-31T12:00:00.000+03:002020-05-31T12:00:10.266+03:00 ANTALYA - KAŞ
Korona Virüsden dolayı bizde herkes gibi evdeyiz... Ama gönlümüz gezmek ister, o yüzden küçük bir zaman yolculuğu yapıp, arşiv gezime devam edelim. Antalya'dan sonra Kaş'a doğru gidelim. 2006 ve 2008 de ki Kaş gezisinden...Resimler pek net değil ama olsun... Nostaljik olsun...
Kaş, Antalya İli’nin batısında, Akdeniz kıyısında turistik bir TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-74540336117985843132020-05-24T12:00:00.000+03:002020-05-24T12:00:01.924+03:00KIBRIS TATLISI
Herkesin bayramını kutlar, sağlıklı, huzurlu nice bayramlar dilerim. Hem pratik, hem hafif, hemde çok lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız tam size göre bir tarif var burda....
Kekin malzemesi:
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-31859936413500176082020-05-18T12:00:00.000+03:002020-05-18T12:00:03.905+03:00SODALI BÖREK
Sevgili halamın yaptığı enfes sodalı börekler. Çok tavsiye ederim, kahvaltıda, beş çaylarda süper giden bir börek.
Malzemesi:
6 yufka
200 gr tereyağ
250 yağlı koyun peyniri
3 yumurta
2-3 şişe soda
Tereyağını eritin, tepsiyi yağlayıp yufkaları tepsiye serin ve her katta yağ gezdirin. Böylece 3 yufkayı tepsiye büzüştürerek yerleştin. Yağlı koyun peynirini küp TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-69476599351589564462020-05-11T12:00:00.000+03:002020-05-11T12:00:15.079+03:00PATATESLİ ÇÖREK
Sizlere hem iftara hemde sahur için ideal bir tarif bırakıyorum.... Arşivimden, 11 sene önce eski blogumda paylaşmıştım.
Malzemesi:3 adet yumurta1 bardak un1/2 su bardağı yoğurt1/2 süt1/2 sıvıyağ1 kg patates1 kabartma tozuKaşar veya beyazpeynir rendesiTuz, pulbiber1. Patatesler soyulup, yuvarlak yuvarlak dilimlenip suda bekletilir. Peynir ve pulbiber hariç kalan diğer malzemeler TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-7111565255272732282020-05-04T12:00:00.000+03:002020-05-04T12:00:11.117+03:00AĞLAYAN PASTA
Iftar için harika, nostaljik ve hafif bir tatlı çeşidi...
Hepimizin bildiği, bir zamanlar çok moda olan "AĞLAYAN PASTA" tarifi....
Keki için malzemeler
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )1 su bardağı toz şeker4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı tepeleme un
60-80 gr kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya şekeri
Krema ve ıslatmak için malzemeler
1,5 su TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-80457476685751222362020-04-27T01:14:00.001+03:002020-05-03T15:26:54.810+03:00ISPANAKLI SARMA BÖREĞI
Herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Ne kadar zor günler geçiriyor tüm dünya...
Hiç aklıma gelmezdi ki böyle günlerin gelebileceği, ama nasipte bu günleri de görmek varmiş. Umarım bir an önce tüm insanlik bu Corona Virüsden kurtulur.....
Sahur için harika bir tarif...
Malzemesi:
500 gr un
2 yumurta ve 1 yumurta akı
150 gr margarin
20 gr yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Harç:
1TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-22377175827099236492019-12-18T12:00:00.000+03:002019-12-18T12:00:11.337+03:00ZEYTINYAĞLI HAVUÇ
Sofralarımızı mevsimin sebzesi havuç ile farklı bir zeytinyağlı yemekle zenginleştirelim.
6 kişilik
Malzemesi
1 kg havuç
2 kahve fincanı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
3 dal dereotu
Yarım limon suyu
Tuz, pulbiber, nane
1. Havuçları temizleyip verev dilimlerTARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-59532316874967713982019-11-27T12:00:00.001+03:002019-11-27T12:00:10.767+03:00PEYNİR KÜLAHI
4 kişilik
Malzemesi
8 dilim çedar peyniri yada kaşarpeynir dilimleri
1 havuç
3 patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 su bardağı mayonez
5-6 kornişon turşu
10 biberli yeşil zeytin
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
3-4 yaprak marul
Tuz
1. Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Kornişon turşu ve yeşil TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-75123033300633112632019-11-06T12:00:00.000+03:002020-05-03T15:33:51.140+03:00ŞEKERPARE
Şeker gibi şekerpare. Ister yuvarlak fındıklı, ister badem şekilli. Yemesi şiir gibi...
Malzemesi
2 yumurta (1 sarı üzeri için ayırın)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr yumuşak tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 - 4,5 su bardağı un
Şerbeti
3 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
6 damla limon
1. Önce şerbet TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-18605689773422682992019-10-16T12:00:00.000+03:002019-10-16T12:00:09.446+03:00TURŞULU PATATES SALATASI
Bugün ki yayınladığım tarifin adı her ne kadar ''salata'' olsada aslında patatesli turşu kavurması. Karadeniz bölgesinde sıkca yapılan turşu kavurmaların patatesli alternatifi! Patatesli daha hafif bir tat oluyor. İkindi çayların yanınada iyi gidiyor. Umarım sizlerde yapıp beğenirsiniz.
4 kişilik
Malzemesi
1 kase taz fasulye turşusu
1 kase biber turşusu
3 patates
1 soğan
4 çorba TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-26419562343986115002019-06-26T12:00:00.000+03:002019-06-26T12:00:00.170+03:00ANTALYA - YAT LIMANI
Arşiv keşfine devam. Sanırım sene 2006 da çekilmiş resimler. Yat limanları nerede olursa olsun benim çok hoşuma gidiyor. Deniz kenarı, sahiller hep güzel değilmi zaten...
TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-16853161299054221812019-06-19T12:00:00.000+03:002019-06-19T12:00:02.111+03:00MANDALINALI SCHMAND PASTASI
Çok sevdiğim bir pasta tarifi fakat Türkiye'de aynı malzemeler bulunur mu bilemiyorum. Almanya'da pudinglerin ve konservelerin gramajlarıda diğer ülkelere göre farklı olabiliyor. Ayrıca burda ki puding tozlarında şeker olmadığından puding pişerken muhakkak şeker ilave edilir.
Malzemesi
50 gr tozşeker
1 yumurta
65 gr yumşamış tereyağ
150 gr un
Yarım paket kabartma tozu
2 mandalina konservesiTARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-79321945649370354342019-06-12T12:01:00.000+03:002019-06-12T12:01:05.087+03:00MERCİMEKLİ ÇITIR BÖREK
8 kişilik
Malzemesi
4 yufka
2 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pulbiber
tuz, sıvıyağ
maydanoz
50 gr. eritilmiş margarin
2 yumurta
galeta unu
1. Yeşil mercimekler yumşayıncaya kadar haşlanır. Sıvıyağ kızdırılıp kıyma ve soğan kavrulur. Üzerine haşlanmış yeşil mercimek, tuz ve baharatlar ilave edilip biraz daha TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-4973060677078874332019-06-06T12:00:00.000+03:002019-06-06T12:00:00.574+03:00KARAMELLI TRILEÇE
Hem hafif hem lezzetli muhteşem Trileçe....
Trileçenin keki için Malzemeler
6 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )1,5 su bardağı toz şeker1 çay bardağı ılık su1 paket kabartma tozu1 paket vanilya şekeri2 su bardağı tepeleme un1 fiske tuz
Süt şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
400 ml krema
3 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos için Malzemeler 1 su bardağı TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-85784180617355354912019-05-31T12:00:00.000+03:002019-05-31T12:00:03.056+03:00DONDURMALI İRMİK HELVASI
Hafta sonu için güzel bir tatlı tarifi. Hem pratik, hem lezzetli! Komşum sağ olsun bana tadırmak için getirmişti, ellerine sağlık canım....
4 kişilik
Malzemesi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Fındık içi
İçdolgusu:
vanilya yada marş usulü dondurma
1.&TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-55367114433843183932019-05-25T12:00:00.000+03:002019-05-25T12:00:07.272+03:00MANTAR ÇORBASI
4 kişilik
Malzemesi
400 gr mantar1 çorba kaşığı tereyağı
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz100 ml krema1 su bardağı et suyu3 su bardağı suÜzeri için dereotu
1. Öncelikle mantarları hazırlıyoruz. Temizlediğimiz mantarları ince ince doğrayalım. Tenceremize tereyağı ile sıvıyağı alıp ısıtıyoruz. Üzerine incecik doğradığımız mantarlarıTARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-37006560734005752712019-05-19T12:00:00.000+03:002019-05-19T12:00:00.686+03:00VİŞNELİ BOMBA
MOZARTBOMBE
Bu sıcak günlerde hafif ve serin bir tatlı iyi oluyor.
8 kişilik
Malzemesi1.5 kutu krema
1 poşet krema sertleştirici1 kase süzülmüş vişne kompostu taneleri1 paket kedi dili bisküvisi1 su bardağı portakalsuyuyarım su bardağı vişne suyu2 çorba kaşığı pudra şekeri½ kutu krema100 g sütsüz çikolata (bitter)16 adet badem
1. Küçük bir tencerede bir bardak suyu TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-11008416469161320702019-05-13T12:00:00.000+03:002019-05-13T12:00:04.965+03:00TAVUK BUĞULAMA
2 kişilik
Malzemesi
2 tavuk but
1 soğan
1 sivri biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
2-3 dal maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
1. Tavuk butları iki parçaya bölün. Soğanı soyup kıyın, sivri biberi ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
2. Sıvıyağ, soğan, sivri biber,TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8581363356127547305.post-56821653775755172822019-05-07T12:00:00.000+03:002019-05-07T12:00:04.827+03:00ZEYTINYAĞLI BAMYA
Ramazan ayınız mübarek olsun. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Iftar sofrasına hafif bir zeytinyağlı tarif gelsin. Üstelik yaz sofralarının en sevilen çeşitleri zeytinyağlılardır. Bunaltıcı sıcaklarda serin bir lezzet sunan zeytinyağlılardan vazgeçmek ne mümkün!
6 kişilik
Malzemesi
1 kg bamya, 4 diş sarımsak
2 soğan, 3-4 domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı TARİF BAHÇESİhttp://www.blogger.com/profile/12960097282044779710noreply@blogger.com0