29 Ağustos 2010 Pazar
PÜRELİ KÖFTE
Malzemesi:
500 gr kıyma
köfte baharı
1 soğan
5-6 maydanoz
tuz
Püre:
1 kg patates
1-2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1. Kıyma ve diğer köfte malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Köfte harçdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine köfteler dizilir.
2. Patatesleri soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda yumşayıncaya kadar haşlanır. Patatesler süzülüp bir kaba alınır ve üzerine süt, tereyağ ve gerekiyorsa tuz ilave edip püre oluncaya kadar ezilir. Kaşık yardımı ile püre köftelerin üzerlerine paylaştırılır. Üzerlerine kaşar peynir rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Çok leziz, çok şık, çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı iftarlar.
Saygılarımla
Iftara sana gelebilirmiyim nesrincim
nefis görünüyor eline saglik canim
Çocuklarımın şapkalı köftesi...
Pek de lezzetli duruyor. Aklıma getirdiniz akşama yapayım, sürpriz olsun...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Kadir geceniz mübarek olsun.
canim seninde gecmis kandilin mubarek olsun iki gündür giremedim nette malum bayram hazirliklari
öptüm yanaklarindan
güzel arkadaşım yorumun için teşekkür ederim seninde aşure günün mübarek olsun.Köften nefis duruyor sevgilerimle....
Yorum Gönder