Ekler pastasını kim sevmezki ama yapımı biraz zahmetli. Bizlerde artık işin kolayına kaçıp bu tarifi yapıyoruz. Daha doğrusu sevgili arkadaşım Nevriye yapmıştı bu pratik ama bir o kadarda lezzetli yalancı ekler pastasını ( 2007'de). Sizlerede tavsiye ederim...
6 kişilik
Malzemesi
1 paket kedidili bisküvisi
1 poşet kremşanti
1 paket hazır çıkolatalı sos
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kremşanti için süt
Arzuya göre üzeri için file badem
6 kişilik
Malzemesi
1 paket kedidili bisküvisi
1 poşet kremşanti
1 paket hazır çıkolatalı sos
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kremşanti için süt
Arzuya göre üzeri için file badem
1. Kedidili bisküviler süte batırılıp fazla bekletilmeden ıslatılıp borcama dizilir. Üzerlerine 1 çay bardağı süt ile çırpılmış kremşantiden paylaştırılır. Kremşantili bisküviler yine sütle ıslatılmış kedidili bisküvi ile kapatılır.
2. Hazır çıkolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp kedidili bisküvilerin üzerlerine dökülür ve file badem serpilip biraz dolapta soğutulup sonra servis edilir.
7 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.
Saygılar.
harika olmuş ellerine sağlık
yorumunu yeni gördüm bende seni arkadaş listeme ekledim canım
sevgiler...
slm canim tariflerin bir harika, pasasofrmin dogum günü var tafirlerinle davet ediyorum seni, istedigin bir tarifin linkigi vermen yeterli olacak. katilirsan cok sevinirim
Cok pratik olmus ,diger türlü cok ugrastiriyor her zamanda yapilmiyorki böyle hemen canin istediginde yapilir zaman almadan
hakikaten süper bir tarif çook pratik ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
oldukça pratik ve güzel ellerinize sağlık
bayılırım bu tatlıya, hem kolay hem keyifli.
Yorum Gönder