Tarifi internetden chefkoch.de den aldım. Tarifin aynısını birde portakalağacında görmüştüm. Kreması Quark ile yapılıyor, Türkiyede bunun alternatifini süzme yoğurdu oluyor. Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edin. Ben Türkiye'de iken Danone'nin süzme yoğurdunu kullanıyordum.
12 kişilik
Malzemesi
Hamuru için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
500 gr Quark yada süzme yoğurt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı tozşeker
3 paket krema sertleştirici
2 paket krema
1 kase dondurulmuş vişne yada vişne kompostunun taneleri
250 ml (2.5 çay bardağı) vişne suyu
1 paket kırmızı tart jöle
1. Kek malzemelerini, kakao hariç, güzelce karıştırılır. Hamurun yarısı yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülür, diğer yarısına kakao ilave edilip karıştırılır ve diğer hamurun üstüne kalıba dökülür. Üzerine vişne taneleri serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 30-40 dakika pişirilir.
2. Krema ve krema sertleştirici iyice çırpılır. Quark, tozşeker ve vanilya ayrı bir kapta karıştırılır. Üzerine krema ilave edip yavaşca karıştırılır. Kek soğunca kalıptan çıkarılır. Kelepçesi temizlenip tekrar kekin etrafına yerleştirilir. Krema kekin üzerine yayılır ve 1 saat buzdolapta bekletilir. Daha sonra vişne suyu ile tart jölesi hazırlanıp kremanın üstüne dökülür. 2 saat bekledikten sonra kelepçesi çıkarılır ve servise hazır olur.
4 yorum:
Eline sağlık canım çok güzel bir pasta olmuş harika görünüyor
İZLEMEYE ALMANA ÇOK SEVİNDİM CANIM İZİN NEDEMEK BENDE SENİ ALIYORUM AYRICA PASTA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ÖPTÜM SEVGİLER
canim pasdandan bir dilim aldim bayram ikrami olarak
iyi bayramlar
Kendi de adı kadar güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Yorum Gönder