Malzemesi:
6 adet yufka
1 kg kazayağı
1 tutam ebegümeci
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Sos:
4 çorba kaşığı su
1 bardak sıvıyağ
1. Otları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra tuz serpip 10-15 dakika ölmeleri için bekletilir. Otlar avuç içinde iyice suları çıkana kadar sıkılır. Soğanlar ince doğranıp, sıvıyağ beraber otlara ilave edilir.
2. Sos için suyu ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpılır. Bu karışımdan yufkanın heryerine sürülür. Otlu harçdan yufkanın heryerine serpiştirilir. Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarılır ve tepsiye alınıp üzerine sıvıyağ sürülür. Kalan yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.
1 yorum:
görüntüye bayıldımmmmm nefiss görünüyor elinize sağlık kazayağı otunu biilmiyorum çok merak ettim hayırlı iftarlar..sevgiler :))
www.hadisofraya.com
Yorum Gönder