10 Temmuz 2015 Cuma
GÜLLAÇ
Ramazanın olmazsa olmazları arasındadır Güllaç. Çeşitli tarifler var ama ben klassik tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemesi
10 Güllaç yapragı
2 litre süt
500 gr tozşeker
1 çorba kaşıgı gülsuyu
1 su bardagı dövülmüs ceviz
Süsleme için:
dövülmüs ceviz yada antepfıstıgı
kiraz şekerlemesi yada nar taneleri
1. 2 litre sütü tozşeker ile karıstırıp ısıtın. Tepsiye yerleştirilen her güllaç yapragını ılık süt ile ıslatın. 2-3 yaprakta bir dövülmüş ceviz serpiştirin.
2. Güllaç yaprakları bittiginde kalan sütü güllacın üzerine dökülür. Hazırlanan güllaç buzdolabında bekletilir. Sogunca dövülmüş ceviz yada antepfıstıgı, kiraz şekerlemesi yada nar taneleri ile süslenilir.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder