Malzemesi
1,5 su bardağı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
1 kuru soğan (ince kıyılmış)
yarım demet maydonoz
2-3 dal taze nane yada 1 kaşığı kuru nane
2-3 dal taze soğan
2-3 dal taze soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
pulbiber, tuz, karabiber, kimyon
1 çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1. Mercimekler ağzı açık ateşte eriyene kadar kaynatılır. Tuz ve salça katılıp ocaktan alınır. Tepsiye yıkanmış bulgur koyulur üzerine mercimekler dökülür. Ağzını kapatarak 15 dakika dinlendirin. Sarımsak ve baharatları ilave edilir, maydonoz, nane ve taze soğan ince kıyılarak ilave edilir ve yoğrulur.
1. Mercimekler ağzı açık ateşte eriyene kadar kaynatılır. Tuz ve salça katılıp ocaktan alınır. Tepsiye yıkanmış bulgur koyulur üzerine mercimekler dökülür. Ağzını kapatarak 15 dakika dinlendirin. Sarımsak ve baharatları ilave edilir, maydonoz, nane ve taze soğan ince kıyılarak ilave edilir ve yoğrulur.
2. Tereyağ ve sıvıyağ ısıtılır ve kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur ve mercimeğe ilave edilip tekrar yoğrulur.
Köfte şekli verilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder