Malzemler:
125 gr tereyağ
125 gr tozşeker
2 yumurta
250 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 ml süt
100 gr çikolata rendesi veya damla çikolata
350 gr süzülmüş vişne kompostosu
kalıbı yağlamak için margarin
1. Terayağ ve tozşeker mikserle karıştırılır, yumurtalar ilave edilir. Un ve kabartma tozunu ilave edip devam karıştırılır. Son olarak süt ve çikolata rendesi de ilave edilip devam karıştırılır.
2. Yuvarlak kek kalıbı (28 cm) margarin ile yağlanır ve kek hamur dökülüp yayılır. Üzerine
süzülmüş vişne taneleri dağıtılıp hafif hamurun içine bastırılır.
1. Terayağ ve tozşeker mikserle karıştırılır, yumurtalar ilave edilir. Un ve kabartma tozunu ilave edip devam karıştırılır. Son olarak süt ve çikolata rendesi de ilave edilip devam karıştırılır.
2. Yuvarlak kek kalıbı (28 cm) margarin ile yağlanır ve kek hamur dökülüp yayılır. Üzerine
süzülmüş vişne taneleri dağıtılıp hafif hamurun içine bastırılır.
3. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 - 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ama unutmayın fırından fırına pişme süresi değişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder