Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ekim 2018 Salı

HARPUT KÖFTESI


Çok leziz bir yemek, zaten doğu daki yemekler hep bir harika olur. Bu tarif de Sahrap Soysal'ın ''Bir yemek masalı'' isimli kıtabından alınmıştır, biraz zahmetli ama yine de herkese tavsiye ederim.
6 kişilik
Malzemesi
2 su bardağı köftelik ince bulgur
500 gr az yağlı kıyma
2 soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz

1. Soğanlar ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozun 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı soğanla birlikte çukur bir kaba alın. Kırmızıbiber, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle ovun. Kıymayı soğanlı karışıma azar azar ilave edip yoğurun. Bulguru ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletin.
2. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Her köftenin ortasını parmağınızın ucuyla bastırarak çukurlaştırın.
3. Sos için, tereyağını tencerede eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyin. 1-2 dakika kavurup suyu ilave edin. Su kaynayınca köfteleri yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: