Malzemeler:
3 adet kabak
yarım su bardağı pirinç
4 dal taze soğan
5 dal dereotu
5 yemek kaşığı mayonez
500 gr yoğurt
2-3 diş sarmısak
tuz
üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pulbiber
yarım su bardağı pirinç
4 dal taze soğan
5 dal dereotu
5 yemek kaşığı mayonez
500 gr yoğurt
2-3 diş sarmısak
tuz
üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pulbiber
Kabakları temizleyip rendeleyin ve 10 dk kadar suda haşlayın. Pirinçleri de aynı şekilde haşlayın. Taze soğanları ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın.Yoğurda rende sarmısakları ve mayonezi ilave edip karıştırın. Kabakların ve pirinçlerin suyunu süzüp yoğurda ilave edin. Dereotunu ve taze soğanları da ilave edip karıştırın. Üstüne yağda pulbiber yakın ve üzerine dökün. Salata servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder