Malzemesi
500 gram Quark (Türkiye'de tatlı süzme yoğurdu)
1 paket krema
175 gram krem peynir
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Taban malzemesi
280 gram yulaflı bisküvi çeşidi
100 gram tereyağı
Meyveli sos
Büyük kase dondurulmuş kırmızı meyve karışımı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
yarım çay bardağı su
1. Bisküvileri robottan geçirin. 100 gram erimiş tereyağı ile karıştırın.
Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. Bisküvili karışımını kalıbın dibine bastırarak yerleştirip buzdolabında bekletin.
2. Quark, krem peynir, vanilya ve şekeri karıştırın. Krema, un ve nişastayı ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin. Fırına ısıya dayanaklı bir kapta su koyun ki pasta çatlamasın. Pastayı önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 70 dakika pişirin.
3. Sos için meyveleri küçük tencereye alıp üzerine tozşeker, nişasta ve su ilave edin. Blenderden geçirip, kıvamı koyulaşana kadar 7-10 dk kısık ateşte pişirin. Ateşden alıp 2-3 dakika ılıtıp cheesecake'in üzerine dökün. Pasta 3 saat sonra servise hazır oluyor. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder