10 kişilik
Malzemesi
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı un (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.)
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığ tereyağı
- Bulamak için
- Bolca Hindistan cevizi
- Süslemek için antep fıstığı
- 1. Muhallebisini hazırlamak için süt, toz şeker ve un tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılarak pürüzsüz bir karışım elde edilir. Kısık ateşde koyu kıvam alıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirilir.
- 2. Koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağı ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır. Pişirilen muhallebi mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır.
- 3. Çırpılan sıcak muhallebi, hemen su ile ıslatılmış olan bardaklara doldurulur ( düz ve uzun bardak). Bardaklara doldurulan muhallebiler biraz soğuduktan sonra, üzerileri streç film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır. En az 4-5 saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında bekletilir.4. Bardaklar buzdolabından çıkartılır ve muhallebiler, bol hindistan cevizi olan tabak üzerine ters çevrilerek bardaktan çıkartılır. Hindistan cevizine bulanıp, istenilen büyüklükte dilimlenir. Daha sonra, lokumların her tarafı hindistan cevizine bulanıp, servis tabağına dizilir.
- 5. Üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder