27 Aralık 2010 Pazartesi
AŞURE
Aşure ayındayız. Evlerimizde güzel gelenklerimizi devam ettirmeliyiz ki çoçuklarımızda bu güzel geleneklerimizi öğrensinler. Aslında aşure çok kolay yapılan bir tatlı sadece ön hazırlık ve biraz zaman alıyor. Şimdiden afiyet olsun...
12 kişilik
Malzemesi2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
4,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
16 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1su bardağı doğranmış incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1çorba kaşığı tarçın
arzuya göre çekilmiş karanfil
1. Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir tencereye alın. Suyu ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
2. Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
3. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Kuru üzüm, kuru kayısıyı ve inciri ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Fındıkları ve baharatları ilave edin.
4. Soğuyunca üzerine ceviz içi, antep fıstığı, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Aşure harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım Allah kabul etsin Rabbim tekrarına nasip eder inşallah.Sevgi ve selamlar.
ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor aşure tabağında çok hoşmuş
Ellerinize sağlık Allah kabil etsin
Sevgiler:)
Yeni yılın sana neşe ve mutluluk getirmesi dileğiyle ..en içten sevgilerimle..
Yorum Gönder