Malzemesi:
1 adet orta boy beyaz lahana
3 su bardağı pirinç
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı limon tuzu
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz
2 su bardağı su
1. Lahanalar yaprak yaprak ayrılıp kaynar suda hafif yumşayıncaya kadar haşlayın.
2. Başka tencereye sıvıyağı alıp ısıtın, üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatlar, tuz ve salçaları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edin. Su tamamen çekilince demlenmeye bırakın. Ince doğranmış maydanozları ilave edip harmanlayın.
3. Lahana yaprakları harçla doldurup sarın. Tencereye dizin. Küçük bir tencereye tereyağı alıp eritin, üzerine salça, baharatları, limon tuzu, nar ekşisi ve tuz ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip, tencerede ki lahanaların üzerine gezdirin. Lahanalar açılmasın diye üzerine tabak yerleştirin. Önce yüksek ateşe, 3 dk sonra kısık ateşte sarmaları pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder