Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Haziran 2018 Pazartesi

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI


Iftar masalarin vazgecilmez şerbetli tatlilardan bir klasik tatli... KARAMELLI ETIMEK TATLISI.

8 kişilik
Malzemesi:

1 paket etimek
3 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su
1 litre süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 paket kremşanti

1. Tencerede 2 su bardağı tozşeker açık kahverengi olana kadar kavrulur. Üzerine dikkatlice 2 su bardağı su eklenip şerbet yapılır. Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye dizin. Üzerine hazırlanan şerbet sıcak iken dökülür. Şerbetin çekilmesi için bekletilir, bu ara muhallebisi hazırlanır.

2. Sütden 1 su bardağı süt ayırın ve buz dolabında bekletin. Kalan sütü bir tencereye alın ve 1 su bardağı tozşeker, nişasta, margarin ve vanilya ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebiyi yavaşca etimeklerin üzerine döküp, soğmaya bırakın.

3. Ayırdığımız 1 bardak sütü derin bir kapta kremşanti ile çırpalım ve soğuk tatlımızın üzerine sürüp tatlıyı en az bir saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: