Iftar masalarin vazgecilmez şerbetli tatlilardan bir klasik tatli... KARAMELLI ETIMEK TATLISI.
Malzemesi:
1 paket etimek
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 litre süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 paket kremşanti
1. Tencerede 2 su bardağı tozşeker açık kahverengi olana kadar kavrulur. Üzerine dikkatlice 2 su bardağı su eklenip şerbet yapılır. Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye dizin. Üzerine hazırlanan şerbet sıcak iken dökülür. Şerbetin çekilmesi için bekletilir, bu ara muhallebisi hazırlanır.
2. Sütden 1 su bardağı süt ayırın ve buz dolabında bekletin. Kalan sütü bir tencereye alın ve 1 su bardağı tozşeker, nişasta, margarin ve vanilya ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebiyi yavaşca etimeklerin üzerine döküp, soğmaya bırakın.
3. Ayırdığımız 1 bardak sütü derin bir kapta kremşanti ile çırpalım ve soğuk tatlımızın üzerine sürüp tatlıyı en az bir saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder