
Bu tuzlu kek tarifi kahvaltılarda çok güzel gidiyor. Ayrıca küçük kağıt kalıplarda pişincede çok hoş görünüyor. Kısa sürede hazırlanıyor, denemenizi tavsiye ederim.
8 kişilik
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı yoğurt
yarım demet maydonoz
250 gr. beyazpeynir yada çökelek
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un
tuz
üzeri için susam yada çörekotu
Önce yumurta, yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülüp susam yada çörekotu serpilir. 30 dakika 180 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişer. Servise hazır!
5 yorum:
nesrinim canım benim ellerine sağlık canım seni izlemeye almak istiyorum ama alamadım neden bilmiyorum sen sayfana izle kısmını eklermisin sanırım o zaman alabileceğim
benlikk ne severim tuzlu kekleri ellerine sağlık canım sevgiler
canım ellerine sağlık.senin yaptığın gözlemelerin tadı damağımda hala.
inşallah yine görüşürüz.uzakta olsanda kalbimizdesin,dualarımızdasın.Derya
Merhaba Deryacığım, ziyaretine çok sevindim. Sizleri çok özledim. Seninde o harika çıtır böreklerinde benim hala aklımda :) Kendine çok iyi bak. Zeynep'de öpücükler. Nesrin
Tuzlu lezzetlere bayılırım ellerinize sağlık
Sevgilerimle:)
Yorum Gönder