Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Mayıs 2010 Pazartesi

YOĞURT SOSLU PATATES TOPLARI


6 kişilik
Malzemesi
6 patates
1 havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
tuz

1. Patatesleri haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçu temizleyip rendeleyin ve patateslere ilave edin. Tuz, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

2. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapın. Sarımsakları soyup ezin.

3. Yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Patates toplarını servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pulbiber ile süsleyip servis yapın.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.

Baharcicegi dedi ki...

patatesin her cesidi ayri lezzetli benim icin,minik patates topcuklarin üzerine yogurt cok yakismis ellerine saglik nesrincim

nestug dedi ki...

görüntü bile iştah açıcı yine farklı bir meze
teşekkür paylaşım için bunuda hemen deneyecegim sonucunu yazarım
sevgilr nestug

Sevil Şahin dedi ki...

gül yüzlü nesrinim yaz geldi ne zaman geliyorsun senin için özel toplantı yapıcam canım benim çok özledim seni ..
tatlım nefis olmuş patateslerin afiyet bal olsun
sevgiler

Tarif diyarı dedi ki...

Nefis bir görüntü eline sağlık.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok şık ve lezzetli görünüyor canım Nesrin'ciğim..Ellerine sağlık..


Sevgiler..