
Yine arşivimden, yani blogcu da ki tariflerimden bir tanesi. Pratik ve lezzetli, vitaminli ıspanaklı kek.
6-8 kişilik
Malzemesi
6 kök ıspanak
yarım demet maydonoz
3 su bardağı un
100 gr beyazpeynir
3 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1. Ispanak ve maydonozu temizleyip kıyın. Peyniri ufalayın. Unu çukur bir kaba eleyin. Kabartma tozu, ıspanak ve maydonozu ekleyip harmanlayın. Yumurta, süt ve sıvıyağını ayrı bir kapta mikserle çırpıp unlu karışıma ekleyin.
2. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp ıspanaklı karışımı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
4 yorum:
çok severim çok balım elelrine sağlık
Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş kek ıspanaklı böreğide andırıyor görüntüsü nefis.Sevgiler
Nesrin'ciğim,canım nasılsın? Neler yapıyorsun? Çalışıyormusunun yoksa evdemisin tatlım? Seni sevdiğim için merak ediyorum..Lütfen kusuruma bakma ne olur..
ıspanaklı kekin harika görünüyor,ellerine sağlık..Artık senden nefis Alman tarifleri bekliyorum canım..))Öpüyorum kocaman..Büyüklerine selamlar,sevgiler..
ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
Yorum Gönder