Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Eylül 2010 Çarşamba

KAYISI TATLISI


Herkesin mübrak Ramazan Bayramını cani gönülden kutlarım, Allah tekrar onbir ayın Sultanı Ramazan'a kavuşmayı nasip etsin bizlere.

Çok lezzetli bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim....

6 kişilik
Malzemesi:
yarım kg kuru kayısı
1 litre su
yarım kg tozşeker
1 su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 su bardağı fındık içi

1. Kuru kayısıları bol suyla yıkayın. Sonra 1 litre suyu ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alıp, 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin. Soğuyana denk bekletin.

2. Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer bütün fındık içi koyun. Servis yapın.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Senin de bayramin kutlu olsun canim, daha nice güzel bayramlara insallah.

Unknown dedi ki...

Bayramini en icten dileklerimle kutlarim canim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara..
Kocaman sevgıler

hdidem95 dedi ki...

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Baharcicegi dedi ki...

Canim senin ve ailenin bayramini kutlar seker tadinda mutlu neseli bayramlar dilerim,kaysi tatlin tam benlik olmus cok severim

sarımutfak-hande dedi ki...

bayram dönüşü anca fırsat buldum bende senin geçmiş bayramını kutlarım canım tatlın çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
sevgiler