Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Aralık 2010 Pazartesi

TAS KEBABI


6 kişilik
Malzemesi
500 gr kuşbaşı et
2 havuç
15 arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar

1. Etleri düdüklü tencerede yumşak olana kadar haşlayıp süzün. Pirinci bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün.

2. Havuçları yıkayıp kazıyın. Küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları soyup temizleyin. Soğan ve havucu ete ekleyip karıştırın. Salça, tuz ve baharatları ilave edin. 4 bardak sıcak etsuyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tenceredeki pişme suyunu başka bir kaba süzün. Üzerine sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamalayın.

3. Etli karışımı tencerenin ortasına toplayıp metal veya ısıya dayanıklı bir kaseyi üzerine kapatın.


4. Pirinci tasın etrafına yerleştirip kaynar et suyunu azar azar ilave edin. Önce orta sonra kısık ateşde suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Margarini eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Ortaya kapattığınız tası yavaşça kaldırıp alın. Sıcak olarak servis yapın.

2 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

Canım uzun zamandır yoksun özlettin kendini inşallah iyisindir.Tas kebabıda nefis olmuş ellerine sağlık.Sevgiler

hdidem95 dedi ki...

özledik seni nerelerdeydin balım:)ama güzel bir tarifle dönmüşsün ne severim ellerine sağlık öptüm sevgiler