Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Temmuz 2014 Pazar

MISIRLI BULGUR PILAVI

Malzemesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
3 su bardağı sıcak su
2-3 adet sivri biber
3-4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağı,tuz

1. Bir tencerede ince ince doğranmış biber ve ince kıyılmış taze soğanları yağda kavuralım. Soğanlar ölünce rendelenmiş domatesleride ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar kavuralım. Daha sonra salça ve bulguru ilave edip 5-8 dakika daha kavuralım. Ardından mısır,tuz ve suyunu ilave edip kısık ateşte 20 dk pişirelim. Ateşden alıp demlemeye bırakın. Sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok: