Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Ekim 2015 Pazar

FIRINDA CEVİZLİ BİBER DOLMASI



Malzemesi
1 kg dolmalık biber
5 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı kuru nane
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tozşeker
karabiber, pulbiber
3 su bardağı su
tuz

1. Dolmalık biberleri yıkayıp oyun. Soğanları ince ince doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin ve biraz kavurun. Biber salçasını, naneyi, baharatları, tozşekeri ve tuzu ilave edip biraz daha kavurun. Cevizleri ilave ettikden sonra suyuda ilave edin ve harçı pilav gibi pişirin.

2. Harç pilav gibi pişince ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ilave edip harmanlayıp demlenmeye bırakın. Demlenince biberleri doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün. Tepsiye yarım çaybardağı su dökün ve 230 derece ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar ve biberler yumşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: