Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ekim 2016 Salı

TERBİYELİ EKMEK KÖFTESİ



4 kişilik
Malzemesi:
1 bayat ekmek
yarım su bardağı süt
3 yumurta
7-8 dilim pastırma
7-8 maydanoz
2 soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kahve fincanı un
1 limon suyu
8 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber, pulbiber

1. Ekmeği küp küp doğrayıp yoğurma kabına alın. 2 yumurtayı sütle birlikte çırpın ve ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Pastırmaların çemenini ayıklayıp şerit şerit doğrayın.Maydanozu kıyın.

2. Soğanları ince ince doğrayın. Ekmeği sıkarak süzün. 1 çorba kaşığı unu ayırıp kalanı ekmeklere ilave edin. Soğan, pastırma, maydanoz, peynir, tuz ve karabiber ekleyip köfte harcını yoğurun.

3. Köfte harcı yumuşaksa biraz un, sertse biraz süt ekleyerek kıvamını ayarlayın. Ayırdığınız unu bir kaba alın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.

4. Et suyunu tencerede kaynatıp margarini ekleyin. Köfteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Kalan 1 yumurta ile limon suyunu çırpın, çorbaya azar azar ekleyerk karıştırın. Pulbiber serpip servis yapın.

Hiç yorum yok: