Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Haziran 2017 Salı

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA


Geleneksel lezzetlerimizden zeytinyağlı dolma Ramazan için de oldukça ideal bir çeşit; hem iftar hem de sahur sofralarında sunulabilen doyurucu ve sağlıklı bir yemek çeşidimiz.

6 kişilik
Malzemesi:
3 patlıcan - 8 iri domates
7 dolmalık biber
2,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
tuz
İç malzemesi:
2 su bardağı pirinç
5 soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çay bardağı sıcak su
Bir tutam tuz, karabiber
1. Patlıcanları ikiye kesip oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin. Kalan domateslerin ve biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerini çıkarın. Üzümü ılık suda bekletip süzün.

2. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve dolmalık fıstığı pembeleştirin. Pirinci ekleyip 5 dakika kavurun.
3. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca yenibahar, tuz, karabiber ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. 2 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
4. Sebzeleri pirinçli karışımla doldurun. Domates dilimleriyle dolmaları kapatıp tencereye dizin. Zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tozşeker, tuz ve limon suyunu ekleyip pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok: