Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Haziran 2018 Pazartesi

MENGEN PILAVI


Iftar için nefis bir pilava ne dersiniz... Meşhur mengen pilavı.

4-5 kişilik
Malzemeler:
500 gr pirinç 
250 gr kuzu kuşbaşı et 
2 soğan 
3 domates 
200 gr mantar 
7-8 dal dereotu 
200 gr tereyağı 
100 gr ceviz içi 
8 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı tozşeker 
1 tatlı kaşığı kekik 
tuz, karabiber 

1. Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Bir kaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın,domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. 

2. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin. Üzerine biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. 

3. Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek sıcak olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok: