Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Aralık 2019 Çarşamba

ZEYTINYAĞLI HAVUÇ


Sofralarımızı mevsimin sebzesi havuç ile farklı bir zeytinyağlı yemekle zenginleştirelim.

6 kişilik
Malzemesi
1 kg havuç
2 kahve fincanı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tozşeker 
4 diş sarımsak 
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
3 dal dereotu
Yarım limon suyu
Tuz, pulbiber, nane

1. Havuçları temizleyip verev dilimler halinde doğrayın. Soğanları ince ince doğrayıp, sarımsakları ezin. Pirinci yıkayıp süzün.

2. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Havucu ekleyip hafifçe kavurun. Sıcak su, salça, sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Su kaynayınca pirinci ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine limon suyunu gezdirin, pulbiber, dereotu ve nane serpin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: