
Bu tarifi lezzet dergisinin eski sayılarından aldım. Kek daha çok ıslak kek oluyor. Birazda revaniyi hatırlatıyor. Portakalı sevenlere güzel bir tarif.
8-10 kişilik
Malzemesi
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1. 1 su bardağı tozşeker, sıvıyağ ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip pürüsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Kek kalıbını hafifçe yağlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
2. Kek ılınınca kalıptan çıkarın ve belirli aralıklarla kürdan batırın. Kalan tozşekeri portakal suyuna ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu sosu yavaş yavaş kekin üzerine dökün. Kek sosu iyice çekince dilimleyip servis yapın.
4 yorum:
Nesrin'cim, yeni blogun ve kekin harika gozukuyor. Sevgilerle.
nesrinim ellerine sağlık nefis olmuş..
afiyet bal olsun
yemek yapmayı severim ama nedense tatlı ve tuzlularla aram iyi değildir.Hiç yapmak istemiyorum.İnşallah sizden esinlenip bende lezzetli kekler pastalar yaparım.
Arkadaşım yeni bloğun hayırlı olsun uzun bir aradan sonra tekrar aramızda olmana sevindim.Sevgilerimi yolluyorum.Derya
Yorum Gönder