Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKALLI ISLAK KEK



Bu tarifi lezzet dergisinin eski sayılarından aldım. Kek daha çok ıslak kek oluyor. Birazda revaniyi hatırlatıyor. Portakalı sevenlere güzel bir tarif.

8-10 kişilik


Malzemesi
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu


1. 1 su bardağı tozşeker, sıvıyağ ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip pürüsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Kek kalıbını hafifçe yağlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

2. Kek ılınınca kalıptan çıkarın ve belirli aralıklarla kürdan batırın. Kalan tozşekeri portakal suyuna ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu sosu yavaş yavaş kekin üzerine dökün. Kek sosu iyice çekince dilimleyip servis yapın.

4 yorum:

Tuba dedi ki...

Nesrin'cim, yeni blogun ve kekin harika gozukuyor. Sevgilerle.

Sevil Şahin dedi ki...

nesrinim ellerine sağlık nefis olmuş..
afiyet bal olsun

nestug dedi ki...

yemek yapmayı severim ama nedense tatlı ve tuzlularla aram iyi değildir.Hiç yapmak istemiyorum.İnşallah sizden esinlenip bende lezzetli kekler pastalar yaparım.

Tarif diyarı dedi ki...

Arkadaşım yeni bloğun hayırlı olsun uzun bir aradan sonra tekrar aramızda olmana sevindim.Sevgilerimi yolluyorum.Derya