Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2010 Çarşamba

ESPRESSO - KARAMELLİ KEK


Bu keki ila ki espresso ile yapmak şart değil. İsteyenler normal neskafe ile hazırlaya bilirler. Marketlerde değişik markaların karamelli çikolataları var. İkram ettiğim kimseler genelde hazır keke benzettiler. Kıvamı oludça yoğun, o yüzden tarifde ''hamur kek kalıbına dökülür'' demiyorum sürülür diyorum, kıvamı aynı çokokrem gibi. Kahveyi sevenlere tavsiye ederim.

8 - 10 kişilik

Malzemesi
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
1 tutam tuz
4 yumurta
2,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı suda çözülen hazır espresso kahvesi
1-2 çorba kaşığı süt
1 paket (100gr) karamelli çikolatası

Sos için:
2-3 tatlı kaşığı suda çözülen hazır espresso kahvesi
1 çorba kaşığı kaynar su
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri

1. Margarin oda sıcaklığında yumşayana kadar bekletildikten sonra mikserle yüksek hızda iyice krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Tozşeker ve tuz ilave edilir ve birbirine iyice yedirilir. Yumurtalar teker teker ilave edilirken mikserle çırpılmaya devam edilecek.

2. Un ve kabartma tozu ellenerek ilave edilir. Hamur ikiye bölünür. 1-2 çorba kaşığı sütle suda çözülen hazır espresso kahvesi karıştırılır ve ikiye böldümüz hamurun yarısına ilave edilir.

3. Yağladımız veya yağlı kağıt serdimiz kek kalıbına kaşık yardımı ile hamur değişerek yani bir beyaz hamurdan, bir kahveli hamurdan sürülür. Her kat arasına bir kaç tane karamelli çikolata serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişer.

4. Kekimiz fırından çıkıp, iyice soğduktan sonra sosu hazırlanılır. Suda çözülen hazır espresso kahvesi, kaynar su ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Sos koyu akıcı bir kıvama gelince hemen kekin üzerine sürülür. Bu sosda biraz ellimizi çabuk tutmalıyız çünkü çabuk donuyor. Sosumuz donduktan sonra kekimiz servise hazır oluyor. Afiyet olsun.

5 yorum:

nestug dedi ki...

yine harika bir kek yapmışsın eline sağlık
sevgiler nestug

Baharcicegi dedi ki...

piserken espresso kokusu bütün mutfagi sarmistir,kahveli lezzetleri cok seviyorum cikilota alirken bile kahveli aliyorum yani tam benlik olmus kekin,ellerine saglik canim bir dilim aliyorum

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,daha önce denemediğim bir lezzet.Kesinlikle denemem lazım.
Sevgiler

hdidem95 dedi ki...

Bazen yenik düştük zamana, esiri olduk anlamsız koşturmaların fakat adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç unutmadık. Kandiliniz mübarek olsun.

evatolyesi dedi ki...

Nescafe ve kahve lezzetini severim bu da güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık.
SevgilerimleB)