Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Haziran 2010 Pazartesi

PİZZA


Pizzayı kim sevmez ki? Yani ben tanımıyorum. Üzerinde bol bol kaşar olsun mmmhhhh. Hadi size kolay gelsin...

7-8 kişilik
Pizza hamuru:
3,5 su bardağı un
yarım (25gr) yaş maya
1 su bardağı ılık su
yarım çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Pizza sosu:
5-6 domates
2 diş sarımsak
kekik
tuz
Üzeri için malzemesi:
2 kuru soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
5-6 tane siyah zeytin
2 sivri biber
1 konserve mantar
5 dilim salam
1-2 su bardağı kaşar peynir rendesi

Yapılışı:

1. Mayayı ve tozşekeri ılık su ile ezip, 15 dakika bekletelim. Yeterince tuz ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştıralım. Geri kalan unu da yavaş yavaş katıp, yoğurmaya başlayalım. Hamurun ele yapışması bitince, hamuru yoğurma kabından alıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız bir kaba koyalım. Üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru tekrar yoğralım. Büyük boy kare fırın tepsisini yağlayıp, açtığımız hamuru tepsiye yerleştirelim.

2. Domatesleri soyup robotdan geçirip püre yapalım. Kısık ateşde hafif pişerelim. İçine tuz, kekik ve ezilmiş sarımsak ilave edip ateşden alalım. Ilınınca hamurun üzerine sürelim.

3. Soğanları piyazlık, sivri biberleride ince ince doğrayalım. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları pembeleştirelim, biberleri de ilave edelim. Hafif soteledikden sonra ateşden alalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp 2-3 parçaya dilimleyelim. Mantarları da ince ince dilimleyelim. Salamları kare şeklinde keselim.

4. Biberli soğanları, zeytinleri, salamları ve mantarları soslu hamurun üzerine serpiştirelim. En son olarak da kaşar rendesini serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında 15-20 dakika pişirelim. Pizzayı kare kare kesip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun...

2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Nesrin'ciğim,Almanya'da yapılan pizzaların tadına doyum olmaz canım..Ellerine sağlık pek nefis olmuş..Sevgiyle öpüyorum seni tatlım,kendine iyi bak..

Tarif diyarı dedi ki...

Arkadaşım pizza nefis olmuş eline sağlık harika görünüyor.Sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum.