6 kişilik
Malzemesi:
2 ekmek hamuru
250 gr kıyma
2 domates
4 sivribiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı su
2 soğan
1.5 çay bardağı sıvıyağ
Biraz un
Tuz, karabiber
1. Tezgahın üzerini unlayın. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde, lahmacun hamuru inceliğinde açın. Teflon tavada biraz yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları iki taraflı olarak pişirin.
2. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Kalan yağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Sivribiberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
3. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın. Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
7 yorum:
Hayırlı Ramazanlar
Kolay ve pratik bir tarif.Kızım istediğinde hemen yapabilirim artık.
sevgiler
Ne kadar güzel görünüyor. Anlatımınızdan kolaymış gibi geliyor insana. Tabi denemek lazım.
Ellerinize sağlık:)
Teşekkür ederim arkadaşlar...
Nesrin'cim, nasilsin canim? Lahmacunlar nefis gorunuyor, yanina bir ayranla da ne iyi giderdi simdi. Hafta sonu ben de yapayim bari. Ozendirdin beni valla. Cok sevgilerimi gonderiyorum canim. Hayirli Ramazanlar...
Kolaycacık bir tarif olmuş... Mis gibi malzemeyle evde yapılmış lahmacunun da tadı bir başka olur.
Ellerinize sağlık, sevgiler...
nesrincim ne pratik ellerine sağlık canım benim öptüm sevgiler
öncelikle teşekkür ederim ,sizinde Ramazanınız mübarek olsun.Lahmacun harika görünüyor ne zamandır yapmayı düşünüyordum özellikle kızım çok seviyor ellerinize sağlık.
Yorum Gönder