Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Mayıs 2010 Perşembe

ISPANAKLI PASTA


Rengi ve tadı çok güzel bir pasta tarifi. Sakın ıspanağı duyunca garipsemeyin, tadı hiç belli olmuyor. Sadece renk veriyor ve tabii ki gıda boylar gibi zararlı değil, bilakis vitaminli. Ispanak yemiyen çoçuklara ideal.

12 kişilik
Malzemesi
Pandispanyası:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ıspanak püresi
Kreması:
2 su bardağı süt
yarım paket margarin
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz kremşanti
Üzerine sıvamak için:
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
Ispanak püresinin yapılışı:
5-6 kök ıspanak güzelce temizlenip ve yıkanır, sadece yaprakları kullanılır. Ispanak yaprakları robatdan geçirilir.
Ispanak püresi kullanmaya hazır hale gelir.

1. İlk önce pandispanyası hazırlanır. Yumurtalar şekerle beraber mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır. Kalan malzemelerde yavaşca yedirilir. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına yayılır. Önceden ısıtlımış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirilir.

2. Tencerede margarin eritilir ve un ilave edilip un kokusu gidene kadar kavrulur. Yavaşca süt ilave edilir bir taraftan da karıştırılır ki topaklanmasın. Şeker ve vanilya ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşden alınıp bekletmeden 1 tatlı kaşığı toz krem şanti ilave edilip mikserle 10-15 dakika çırpılır. Kremanın soğması beklenir.

3. Soğmuş kekimize enlemesine ortadan bir kere keselim. Kekin iç kısmından 1 kase kadar alıp ufalayalım ve süslemek için kenara koyalım. Kekin alt tabanına krema yayılır ve kekin üst tabanı üzerine yerleştirilir. Üzeri çırpılmış kremşanti ile kaplanır ve ayırdığımız ufalanmış kek ile süslenir. Pastamız servise hazırdır. Afiyet olsun...

3 Mayıs 2010 Pazartesi

YOĞURT SOSLU PATATES TOPLARI


6 kişilik
Malzemesi
6 patates
1 havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
tuz

1. Patatesleri haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçu temizleyip rendeleyin ve patateslere ilave edin. Tuz, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

2. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapın. Sarımsakları soyup ezin.

3. Yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Patates toplarını servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pulbiber ile süsleyip servis yapın.