Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ağustos 2010 Pazar

PÜRELİ KÖFTE


Malzemesi:
500 gr kıyma
köfte baharı
1 soğan
5-6 maydanoz
tuz
Püre:
1 kg patates
1-2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

1. Kıyma ve diğer köfte malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Köfte harçdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine köfteler dizilir.

2. Patatesleri soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda yumşayıncaya kadar haşlanır. Patatesler süzülüp bir kaba alınır ve üzerine süt, tereyağ ve gerekiyorsa tuz ilave edip püre oluncaya kadar ezilir. Kaşık yardımı ile püre köftelerin üzerlerine paylaştırılır. Üzerlerine kaşar peynir rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

22 Ağustos 2010 Pazar

FISTIKLI MEKİK TATLISI


Tatlısız bir iftar sofrası düşünülemez. Çok pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi.

Malzemesi:
250 gram margarin
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
250 gram iç yeşil fıstık
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

1. İlk olarak bir kapta margarini eritip soğumaya bırakın. Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, şeker, tuz, kabartma tozu ve margarini ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler şeklinde hazırlayın. 20 dakika hamuru dinlendirin.

2. Hamuru boyuna bıçak yardımı ile çizerek kesin. Elinizle açarak yeteri kadar yeşil fıstık yerleştirin. Mekik şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecedeki ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkınca soğuk şerbeti döküp çekmesini sağlayın. Servis tabağına alarak servise sunun.

3. Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.

15 Ağustos 2010 Pazar

EV LAHMACUNU



6 kişilik
Malzemesi:
2 ekmek hamuru
250 gr kıyma
2 domates
4 sivribiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı su
2 soğan
1.5 çay bardağı sıvıyağ
Biraz un
Tuz, karabiber

1. Tezgahın üzerini unlayın. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde, lahmacun hamuru inceliğinde açın. Teflon tavada biraz yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları iki taraflı olarak pişirin.

2. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Kalan yağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Sivribiberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

3. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın. Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

10 Ağustos 2010 Salı

PATATES KÖFTESİ

Hoşgeldin ya şehri Ramazan.......

Herkesin Ramazan ayını kutlarım. Allah hepimizin oruçlarını ve dualarını kabul etsin.

6-8 kişilik
Malzemesi
6 patates
1 su bardağı ince bulgur
2-3 su bardağı sıcak su
2 sivri biber
5 dal taze soğan
yarım demet maydonoz
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım limon suyu
5-6 kıvırcık salata yaprağı
tuz, kırmızıbiber, kimyon

1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Bulguru yıkayıp 5-6 dakika haşlayın ve hemen süzün. Sivri biber, taze soğan ve maydonozları temizleyip ince ince doğrayın. Kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp süzgece alın.

2. Patates püresine bulgur, sivri biber, taze soğan, maydonoz, kırmızı biber, tuz, kimyon, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekline getirin.

3. Servis tabağına kıvırcık salata yapraklarını yerleştirip hazırladığınız patates köftelerini dizin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.