Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Aralık 2010 Cuma

TİRAMİSU


Herkesin yeni yılını kutlarım, 2011 inşallah hepimize huzur, mutluluk, sağlık ve bol para getirir.

Yılbaşı gecesi için harika bir tatlı tarifi ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

Tiramisu, harika bir tarif, çok beğenmiştim. Yanlız orjinal mascarpone ile yapmıştım. Mascarpone bulamıyan arkadaşlara labne peynirini, Türkiye'deki arkadaşlara yine Quark yerine Danone süzme yoğurdu tavsiye ederim.

Malzemesi:
250 gr Mascarpone peyniri
125 gr Quark (Türkiye'dekiler için Danone süzme yoğurt)
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kutu krema (200gr)
8-9 adet kedi dili bisküvisi ( sawyer)
Islatmak için :
5 çorba kaşığı ılık su
2 tatlı kaşığı granül kahve (Nescafe)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Üzeri için:
kakao

1. Mascarpone, Quark yada Danone süzme yoğurdu, vanilya ve tozşekeri bir kaba alın karıştırın. Üzerine çırpılarak kabartılmış krema ilave edilip hafifce karıştırın.

2. Islatmak için ılık suyu, kahveyi, vanilya ve tozşekeri karıştırın. Kremanın yarısını dikdörtgen bir borcama yayın. Üzerine kedidili bisküvileri dizin, sonra kahve karışımı ile ıslatın. Kalan krema karışımını bisküvilerin üzerlerine yayın. Tiramisuyu buzdolabında 1 saat bekletin. Servisden önce üzerine kakao serpin. Afiyet olsun

27 Aralık 2010 Pazartesi

AŞURE


Aşure ayındayız. Evlerimizde güzel gelenklerimizi devam ettirmeliyiz ki çoçuklarımızda bu güzel geleneklerimizi öğrensinler. Aslında aşure çok kolay yapılan bir tatlı sadece ön hazırlık ve biraz zaman alıyor. Şimdiden afiyet olsun...

12 kişilik
Malzemesi
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
4,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
16 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1su bardağı doğranmış incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1çorba kaşığı tarçın
arzuya göre çekilmiş karanfil

1. Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir tencereye alın. Suyu ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

2. Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.

3. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Kuru üzüm, kuru kayısıyı ve inciri ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Fındıkları ve baharatları ilave edin.

4. Soğuyunca üzerine ceviz içi, antep fıstığı, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

19 Aralık 2010 Pazar

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI


Çok güzel bir çorba, tam mevsimi. Bu soğuk günlerde, vitamin deposu olan brokoli çorbasını herkese tavsiye ederim.

Malzemesi:
500 gr brokoli
1.5 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı et suyu
yarım su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 kahve fincanı un
tuz

1. Et suyunu tencerede kaynatın. Brokoliyi iri çiçekler halinde arayıp yıkayın ve et suyuna ilave edin. Tuz ekleyin, brokoliler diri kalacak şekilde pişirin.

2. Süt, krema ve unu derin bir kasede mikserle çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. Blenderden geçirip sıcak olarak servis yapın.

11 Aralık 2010 Cumartesi

PEMBE RÜYA TATLISI

HİMBEERTRAUM

Çok sevdiğim bir tatlı. Hem hafif hem lezzetli, sıcak günlerde serin serin yemesi iyi oluyor. Sizlere tavsiye ederim.

Malzemesi
500 gr Quark yada süzme yoğurt
2 paket krema
2 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
1 çay bardağı tozşeker
2 kase frambuaz ( taze yada dondurulmuş)
yarım çay bardağı tozşeker

1. Frambuazı küçük tencereye alıp yarım çay bardağı şeker ilave edip kısık ateşte şeker erinceye kadar pişirin. Daha sonra el blenderi ile püre haline getirip soğmasını bekleyin.

2. Kremayı derin bir kaseye alıp krema sertleştiriciyi ve vanilyayı ilave edip mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta Quark yada süzme yoğurdu alıp 1 çay bardağı tozşekeri ilave edip karıştırın, yavaş yavaş kremayıda yedirin.

3. İster kremalı karışımı kaselere alıp frambuazı sos olarak gezidirip servis edin, yada frambuazı kremalı karışıma ilave edip karıştırın ve öylece servis edin. Nasıl arzu ederseniz.... Afiyet olsun!

6 Aralık 2010 Pazartesi

TAS KEBABI


6 kişilik
Malzemesi
500 gr kuşbaşı et
2 havuç
15 arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar

1. Etleri düdüklü tencerede yumşak olana kadar haşlayıp süzün. Pirinci bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün.

2. Havuçları yıkayıp kazıyın. Küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları soyup temizleyin. Soğan ve havucu ete ekleyip karıştırın. Salça, tuz ve baharatları ilave edin. 4 bardak sıcak etsuyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tenceredeki pişme suyunu başka bir kaba süzün. Üzerine sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamalayın.

3. Etli karışımı tencerenin ortasına toplayıp metal veya ısıya dayanıklı bir kaseyi üzerine kapatın.


4. Pirinci tasın etrafına yerleştirip kaynar et suyunu azar azar ilave edin. Önce orta sonra kısık ateşde suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Margarini eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Ortaya kapattığınız tası yavaşça kaldırıp alın. Sıcak olarak servis yapın.