Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ocak 2011 Cumartesi

BULGUR PİLAVI EŞLİĞİNDE EKŞİLİ LAHANA

Beyaz lahanayı çok severim. Sarmasını, salatasını, turşusu ve en çokda böyle ekşili salata gibi yemesine bayılırım. Bunun yanına birde mis kokan bir bulgur pilavı süper oluyor. Yine sevgili annecimin yaptığı bu değişik tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

4 kişilik
MalzemesiPilav için:2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz

Lahana için:1 küçük boy beyaz lahana
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı biber salçası
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz

1. Beyaz lahanalar hafif tuzlu suda yeme kıvamına gelinceye kadar haşlanıp süzülür. Derin bir kaba alınıp üzerine limon suyu, pulbiber, tuz ve sıvıyağ gezdirilir. Biber salçasıda ilave edilip güzelce harmanlanır. Limonsuyu ve pulbiberini arzuya göre çoğaltıp yada azaltabilirsiniz.

2. Teflon tencerede sıvıyağı ısıtıp yemeklık doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. İnce kıydığınız sivribiberleri ve küp küp doğradınız domatesleri ve salçayı ilave edip tekrar bir iki dakika kavrun. Son olarak bulguru, tuzu ve sıcak suyu ilave edin. Pilav pişince demlenmeye bırakın.

3. Ekşili lahanayı ve bulgur pilavını beraber servis edin. Afiyet olsun!

3 yorum:

MERHABA dedi ki...

arkadaşım çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.Lahanayı daha once böyle pişirmemiştim evde var bir deneyim.Sevgilerimle...

evatolyesi dedi ki...

Annenizin ellerine sağlık bende bulgur pilavının yanında turşu severim:)afiyet olsun.

LaMa dedi ki...

hmm, eksili lahana'yi okumak bile agzimi sulandirdi. tursu gibi oluyor degil mi? denemeliyim!