Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mayıs 2014 Pazartesi

KELEBEK PASTA



Kelebek pastanın Pandispanyası yine Frankfurt Çelenk pastası gibi yapılır. Daha sonra 2 kat oluşması için ortadan enine kesdim. Sonrada uzunlamasına kesdim. İki yuvarlak kısımları birbirine değicek şeklide yerleştirdim. Kekin düz kenarlardan ise ufak birer üçgen kesdim. Buda kelebeğin kanatlarındaki kesiğini oluşturuyor.

Malzemesi:

Krema:
1 paket vanilyalı puding
500 ml süt
1 çay bardağı damla çikolatası

Süsleme:
1 çay kaşığı pembe gıda boyası
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
renkli pasta süsleri

1. Puding sütle pişirilip soğmaya bırakılır. Ara sıra karştırılır ki kaymak oluşmasın. Pastanın ortasına pudingden bolca koyulur. Üzerine damla çikolatası serpilir ve diğer kekle üzeri kapatılır.

2. Kremşanti bir bardak sütle çırpılır. Beyaz kremşantiden 2 çorba kaşığı kadar ayrılır. Kalan şantiye gıda boyası katılıp tekrar karıştırılır. Pembe kremşanti ile pasta kaplanır. Beyaz cikolatalı mikado ile kelebeğin antenleri olusturulur.. İstenilirse kanatların kenarlarıda tekrar çizilir. Daha sonra pasta süsleri ile süslenip buzdolabında bekletilir.. Pastamız servise hazır.

Hiç yorum yok: