Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mayıs 2014 Salı

PATLICAN TAVA


6 kişilik
Malzemesi
yarım kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
4 domates
5 sivribiber
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı bibersalçası
2 kuru soğan
1 çay bardağı su
yarım çaybardağı sıvıyağ
tuz, pulbiber

1. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Soğanları piyazlık doğrayıp kuşbaşı etle ve bibersalçası ile beraber karıştırın. Süzüdüğünüz patlıcanları, küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri, ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave edip tekrar karıştırın.

2. Patlıcanlı karışımı fırın tepsisine alıp üzerine yarım çaybardağı sıvıyağ, 1 çaybardağı suyu ve tuzu gezidirip 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırına verdikten sonra 15 dakikada bir yemeği karıştırıp kontrol edin. Pilav eşliğinde servis edin.


1 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım patlıcan yemeğine salatasına ve böreğine bayılïrım