Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2014 Pazartesi

KATMER




Sahurda sıcak sıcak doyurucu bir katmere ne dersiniz? Sahurda sevdiklerinize doyurucu bir hamur çeşidi olur. Tabii dersiniz ki gece bunları kim hazırlayacak. Bütün aşamaları yapıp rulo beze haline getirip buzdolabında bekletebilirsiniz. Gece sahura kalkıncada çay demlenene kadar son aşamasını yapıp, yani açıp pişirmek kalır.

Malzemesi:
1 paket kuru maya
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşekeri
1 çorba kaığı tuz
aldığı kadar un
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ

1. Kuru mayayı derin bir kaba alın, üzerine ılık su, ılık süt ve tozşekeri ilave edip mayalanmaya bırakın. Mayalandıkdan sonra tuz ve yeterince un ilave edip iyice kıvam alana kadar yoğrun.

2. Hamurdan elma büyüklüğünde bezeler ayırın, ince bir şekilde açın. Bir yandan margarini küçük tavada eritin ve sıvıyağıda katın, yarım su bardağı suda yağlı karışıma katın.
Bu yağlı karışımdan açılmış hamurun üzerine gezdirin ( Resim 2).  İki kenarı ortaya doğru katlayın ve yine üzerini yağlayın (Resim 3).  Bir kez daha Resim 4 deki gibi katlayıp tekrar yağlayın.

3. Hamurun kenarlarını bu sefer içe doğru katlayın (Resim 5) ve bıçakla birbirinden keserek ayrın (Resim 6)

4.  Hazırladığınız hamur bezelerini yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bezeleri sonra tekrar açın ve hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin (Resim 7).



Hamurun yağlanmış hali ( Resim 2)



Hamurun iki kenarını ortaya doğru katlayıp üzerine yağlayın ( Resim 3)



Tekrar katlayıp, tekrar üzerini yağlayın (Resim 4)



Hamurun iki uçundan içine doğru katlayın ve rulo bezeler elde edin (Resim 5)



Birbirinden keserek ayırın bezeleri ( Resim 6)



Tekrar açılmış hamuru hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin (Resim 7)

Hiç yorum yok: