Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Haziran 2014 Pazar

RUS PASTASI - RUS CHEESECAKE

RUSSISCHER ZUPFKUCHEN



12 kişilik
Hamur malzemesi
400 gr un 
150 gr tereyağ, biraz sıvıyağ
200 gr tozşeker
40 gr kakao
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

Harç malzemesi
100 gr tereyağ
250 gr tozşeker
1 kg süzme yoğurt
2 iri yumurta (3 kücük)
1 paket vanilya 
1 paket vanilya puding

1. Hamuru yoğurmak için bütün hamur malzemeleri ve oda ısısında yumşamış yağı derin bir kaba alın. Mikserle kısık ayarda karıştırın, hamur parça parça olucak. Bu hamurdan 1/3 alıp kenara koyun. Kalan hamuru yağlanmış kelepçeli pasta kalıbın ( 26 cm çapında) tabanına yayarak yerleştirin. 3 cm lik kenar yapın.

2. Pastanın harç malzemelerini bir kaba alın, karıştırın. Hamurun üzerine dökün ve kalan 1/3 hamuru tekrar mikserle çok kısa karıştırarak ufalanmasını sağlayın ve harçın üzerine serpin.  Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 1 saat pişirin. Tamamen soğduktan sonra servis edin.



Hiç yorum yok: