Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ, JÖLELİ TATLI



Cilek zamanı bitmeden tavsiye ederim.

Malzemesi:
7-8 sawyer bisküvi
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 litre süt
1,5 poşet vanilyalı puding
1 paket kırmızı tart jölesi
250 ml su
yeterince çilek

1. Puding paketin üzerinde ki gibi 1 litre süt ile pişirilir. Pudingin yarısı borcama yayılır. Üzerine sawyer büsküvileri yerleştirilir. 3 çorba kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşeker karıştırılır, sawyer bisküvilerin üzerlerine tatlı kaşığı ile gezdirilir. Kalan puding sawyer bisküvilerin üzerine dökülür.

2. Yıkanmış, ayıklamış çilekler yuvarlak yuvarlak kesilir ve pudingin üzerine dizilir. Tart jölesi paketin üzerindeki tarifine göre 250 ml su ile hazırlanır. ( Kırmızı tart jölesi bulamayanlar vişne suyu ile hazırlasınlar) Tart jöleyi 1 dakika soğutunca çileklerin üzerine gezdirilir. Soğunca buzdolapta bir kaç saat bekletilip servis edilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Tariflerin hepsi çok güzel ve çok lezetli...